Hendersonville, North Carolina

Hendersonville North Carolina Hendersonville is een kleine plaats met uitzicht op de Great Smoky Mountains. De belangrijkste bezienswaardigheid in Hendersonville zelf is het historische downtown met haar Main Street vol winkeltjes. Vanaf Hendersonville is het een half uur rijden tot de Blue Ridge Parkway, die 170 kilometer door de gelijknamige bergen slingert.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Downtown Hendersonville

In 'downtown' Hendersonville vind je de meeste oude (neoklassieke) gebouwen. De wijk bestaat uit zestien blokken en is over het algemeen levendig. In Main Street vind je winkeltjes waar je kunt rondneuzen voor sieraden, kleding, kunstobjecten en andere souvenirs. Bezienswaardigheden in downtown zijn het Henderson County Heritage Museum, waar het draait om de lokale geschiedenis, en het Historic Henderson County Courthouse. Het gerechtsgebouw is te herkennen aan de koperen koepel en het standbeeld van 'Lady Justice'. Ook vinden in downtown regelmatig evenementen plaats, zoals parades, autoshows en het North Carolina Apple Festival in het Labor Day-weekend.

Hendersonville North Carolina

Jump Off Rock

Vanaf dit uitzichtpunt heb je een panoramisch uitzicht over de Blue Ridge en de Pisgah Mountains. Daarnaast hoort er bij Jump Off Rock een spookachtige indianenlegende. Een jonge Cherokee-vrouw zou van deze rots zijn gesprongen toen zij hoorde dat haar stamhoofd was omgekomen in een gevecht. Op maanverlichte avonden zou je haar geest kunnen zien ronddolen op Jump Off Rock. De rots ligt 8 kilometer vanaf downtown Hendersonville. Het park is dagelijks geopend vanaf zonsopkomst en is gratis toegankelijk.

Hendersonville North Carolina

Henderson Heritage Museum

Dit museum vertelt het verhaal van Henderson County. Het museum is gevestigd in het Historic Henderson County Courthouse op Main Street. Je leert er over de geschiedenis, cultuur en het erfgoed van Henderson County. Ook is er een speciaal display over de Burgeroorlog. 

Hendersonville North Carolina

Sierra Nevada Brewing Company

Dit is een van de eerste ambachtelijke brouwerijen van Amerika. De brouwerij heeft een eigen werkwijze door het gebruik van hele vruchtkegels van de hopplant. De Sierra Nevada Brewing Company is te bezoeken en ligt ongeveer 12 kilometer van Hendersonville downtown. 

Hendersonville North Carolina

Western North Carolina Air Museum

In dit museum zijn historische vliegtuigen tentoongesteld en draait het om de luchtvaart. Het museum is gevestigd op Hendersonville Airport en gratis toegankelijk. Het museum is open op woensdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Check voor actuele openingstijden de website van het museum.

Hendersonville North Carolina

Omgeving

Blue Ridge Mountains

Hendersonville ligt aan het randje van deze bergketen die deel uitmaakt van de Appalachen. De Blue Ridge Mountains staan bekend om hun blauw-achtige gloed. De Blue Ridge vormt de oostelijke grens vanaf Georgia tot Pennsylvania. De beste route om het berggebied en de vele bezienswaardigheden te verkennen, is de Blue Ridge Parkway. De Blue Ridge Parkway wordt ook wel de mooiste weg van Amerika genoemd en ligt een half uur rijden van Hendersonville. De parkweg is 750 kilometer lang en laat je genieten van de prachtigste uitzichten, bergen en de landelijke omgeving van North Carolina en Virginia. De weg verbindt het Great Smoky Mountains National Park (NC) met Shenandoah National Park, Virginia. 

Henderson Village

Great Smoky Mountains National Park

Dit nationale park is een onderdeel van de Blue Ridge Mountains en is een belangrijke toeristische trekpleister in de regio. In het park zijn twee grote bezoekerscentra: Sugarlands Visitors’ Center nabij Gatlinburg en Oconaluftee Visitors’Center bij Cherokee. Hier kun je informatie krijgen over het park en je vindt er tentoonstellingen over de verschillende dieren en planten die hier leven. Great Smoky Mountains National Park heeft een aantal historische attracties zoals de ‘Cades Cove’, een vallei waar je kerkjes en oude gebouwen kunt zien. Wandelliefhebbers hebben geluk: er is een onvoorstelbaar aantal kilometers aan wandelpaden in het park. 

Hendersonville

Feiten

Staat North Carolina
County Henderson
Oppervlakte 21,3 km2 
Aantal inwoners  15,368

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan