Greenville, South Carolina

Greenville South Carolina Greenville behoort tot de grootste steden van de staat South Carolina in het zuidoosten van Amerika. De stad ligt aan de voet van de Appalachen en kent een mooie omgeving. Door de mix van historische panden en moderne kantoorgebouwen wordt Greenville vaak beschouwd als een ontmoeting tussen het oude en het nieuwe zuiden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Downtown

Greenville heeft een leuk centrum waar de geschiedenis goed bewaard is gebleven. Zo zijn er zeven historische wijken, waaronder Pettigru Street. In dit district ten oosten van het centrum staan meer dan tachtig huizen uit het begin van de twintigste eeuw. De meeste historische panden bevinden zich in de wijken Hampton-Pinckney en Colonel Elias Earle.

Bob Jones Museum and Gallery

In het Bob Jones Museum, dat te vinden is op de campus van de Bob Jones University, vind je een uitgebreide verzameling van klassieke schilderijen uit Europa. Daarnaast bestaat de collectie Egyptische en Russische kunststukken. In de War Memorial Chapel hangen zeven levensgrote doeken van Benjamin West, die deel uitmaken van de serie 'The Progress of Revealed Religion'. Meer kunst vind je in het Greenville County Museum of Art.

Parken

Greenville is met maar liefst 39 stadparken een groene stad te noemen. Het grootste park is Cleveland Park, waar de Greenville Zoo deel van uitmaakt. Een aanrader is het Falls Park on the Reedy, dat beschouwd wordt als een van de mooiste stadsparken van Amerika. Het park in het centrum dankt zijn naam aan een grote waterval. Voor de rest vind je in dit park langs de Reedy-rivier diverse tuinen en een grote brug waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over de waterval.

Evenementen

In Greenville vinden verschillende evenementen plaats, waaronder het driedaagse Euphoria Greenville Festival. Tijdens dit festival in september kun je onder andere eten en wijn proeven en luisteren naar livemuziek. Een gelijksoortig evenement is het St. Francis Fall for Greenville Festival, dat elk jaar in oktober plaatsvindt. In mei staat het Artisphere Festival op het programma, waarbij het voornamelijk om kunst draait. Tijdens het Indie Craft Parade Festival (september) kun je kunstwerken bekijken van kunstenaars uit het zuidoosten van de VS.

Omgeving

Tablerock State Park

Aan het randje van de Blue Ridge Mountains in South Carolina ligt het Tablerock State Park. Het park is vernoemd naar de de Table Rock-berg en omvat de grootste berg van South Carolina: Pinnacle Mountain. Het park is geliefd onder sportievelingen, die er wandelingen kunnen maken langs bergruggen en watervallen. Je kunt zelfs naar de top van Pinnacle of Table Rock Mountain wandelen. De lange Foothills Trail verbindt meerdere staatsparken in South Carolina met elkaar. 

Feiten

Staat South Carolina
County Greenville
Oppervlakte 68 km²
Hoogte 294 meter
Inwoners 62.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Greenville heeft een gematigd subtropisch klimaat, wat inhoudt dat de winters kort en mild zijn en de zomers warm en vochtig. De temperatuur komt in de winter dan ook meestal niet onder de 0 graden. 's Zomers schommelt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden.

Geschiedenis

Greenville ligt in een gebied dat eerst toebehoorde aan de Cherokee-indianen. De eerste blanke persoon die er zich vestigde was Richard Pearis, die getrouwd was met een Cherokee-vrouw en stukken land van de inheemse bevolking kreeg. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog raakte Pearis echter alles kwijt en werd het gebied overgenomen door soldaten. Op de plek van het voormalige huis van Pearis begon een dorp te groeien. In eerste instantie werd het plaatsje in 1797 Pleasantburg genoemd, maar al snel werd het omgedoopt tot Green(e)ville.

Het dorp begon zich langzaam te ontwikkelen en naast verschillende huizen, een rechtbank en een gevangenis ontstonden er werkplaatsen voor het looien van leer, bewerken van stenen en het maken van rijtuigen. Het dorp groeide beetje bij beetje uit tot een stad, die functioneerde als handelsplaats en kuuroord voor mensen van het platteland. Tussen 1850 en 1860 kreeg Greenville ook zijn eigen treinrails en school. Aan het eind van de twintigste eeuw begon men met de restauratie van het oude stadcentrum. Daarnaast kregen in 2000 verschillende culturele bezienswaardigheden een opknapbeurt.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan