Virginia Beach, Virginia

Virginia Beach Virginia Met vijftig kilometer zandstrand, (staats)parken binnen handbereik, een gezellige boardwalk en spelende dolfijnen in de zee is het niet gek dat Virginia Beach een populaire badplaats is. Een groot standbeeld van Neptunus heet alle bezoekers hartelijk welkom. Naast de mooie stranden heeft Virginia Beach het nodige te bieden aan geschiedenis en natuur.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Virginia Beach Boardwalk

De bijna vijf kilometer lange Boardwalk langs het strand is met zijn entertainers, restaurants en pier een leuke plek om te voet of op de fiets te verkennen. Bekijk het tien meter hoge standbeeld van Neptunus, geniet van het uitzicht en vermaak je in het amusementspark of waterpark Ocean Breeze. Tijdens de zomermaanden verandert de boardwalk en het strand van Virginia Beach ‘s avonds in een gezellige mengelmoes van artiesten en muzikanten.

Virginia Beach Virginia

Sandbridge Beach/Little Island

In het zuiden van Virginia Beach strekt het strand zich nog kilometers uit. Geen promenade en hotels, maar luxe strandvilla’s en zandduinen sieren hier de kustlijn. Het in vergelijking met het stadsstrand rustige familiestrand heet in de volksmond ook wel ‘Outer Banks of Virginia’.

Virginia Beach Virginia

Virginia Aquarium & Marine Science Center

Met zijn haaien, zeeschildpadden, otters, zeehonden, pelikanen, roggen en spectaculaire 3D IMAX-films over de onderwaterwereld staat dit aquarium garant voor een middag vermaak. Stap voor meer avontuur op de boot om dolfijnen of walvissen te spotten. De walvissen laten zich meestal in de winter zien, de dolfijnen in de warmere maanden.

Virginia Beach Virginia

Old Cape Henry Lighthouse

Aan de ingang van de Chesapeake Bay staat de Old Cape Henry-vuurtoren uit 1792. Beklim de 191 treden voor een uitzicht op de zee en de kust.

Virginia Beach

First Landing State Park

Een klein stukje ten westen van de vuurtoren ligt het meest bezochte staatspark van Virginia. Het natuurgebied is populair vanwege de wandelpaden langs Chesapeake Bay. Hier kwamen in 1607 de eerste permanente Britse inwoners van Virginia aan land.

Virginia Beach Virginia

Adam Thoroughgood House

Dit kleine bakstenen huisje is een van de oudste koloniale gebouwen in Virginia Beach. In het huis, dat in het noorden van de stad ligt en tegenwoordig een museum is, worden regelmatig rondleidingen gegeven. Andere historische gebouwen waar je binnen mag kijken zijn het Francis Land House, Lynnhaven House en het Ferry Plantation House.

Omgeving

Back Bay & Great Dismal Swamp National Wildlife Refuge

Voor echte vogelaars en andere natuurliefhebbers is een bezoekje aan deze reservaten zeker de moeite waard. In Great Dismal Swamp leven, naast de vele vogelsoorten onder andere zwarte beren en lynxen. Back Bay bestaat uit een smalle strook van barrière-eilanden, met zandduinen, moeraslanden, open velden en bossen. Langs de oevers lopen twee wandelpaden, perfect om vogels te spotten (vooral rond december, het migratieseizoen). Pas wel op voor slangen. Vanuit Virginia Beach zijn kajaktours te boeken door de wateren van de Chesapeake Bay rond Back Bay en Great Dismal Swamp. Als je geluk hebt zie je misschien wel adelaars of bultruggen vanuit je kajak. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

Virginia Beach Virginia

Military Aviation Museum

Het museum herbergt een indrukwekkende collectie historische vliegtuigen, variërend van zeldzame vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog tot modernere vliegtuigen. Bezoekers kunnen deze vliegtuigen van dichtbij bekijken en meer leren over hun rol in de geschiedenis van de luchtvaart. Het museum organiseert regelmatig vliegshows waarbij veel van de vliegtuigen in de collectie worden gedemonstreerd in de lucht. Dit biedt een geweldige kans om historische vliegtuigen in actie te zien.

Vervoer

De VB Wave van Hampton Roads Transit is de ideale manier om je langs de waterkant van Virginia Beach te verplaatsen. De shuttlebussen rijden dagelijks van mei tot september en stoppen onder andere bij Atlantic Avenue, winkelcentra, het aquarium en Ocean Breeze Water Park. Hampton Roads verzorgt ook het busvervoer in andere delen van de stad en naar bijvoorbeeld Norfolk.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Virginia Beach kent milde winters met af en toe lichte sneeuwval. Maxima liggen overdag rond de tien graden, 's nachts ligt de temperatuur vaak net boven het vriespunt. De zomers zijn doorgaans heet en vochtig, met maxima van dertig graden. Het koelt 's avonds niet erg af, de nachttemperatuur duikt in de zomermaanden niet vaak onder de twintig graden.

Geschiedenis

Lang voor de komst van de Engelse kolonisten, woonden de Chesapian-indianen in Virigina. Op 26 april 1607 zetten de eerste kolonisten voet aan wal in het huidige Virginia Beach. De baai doopten ze Chesapeake Bay, zoals de indianen het ook genoemd hadden. Cape Henry, genoemd naar de toenmalige prins van Wales, werd al snel een aanlegplaats voor Britse handelsschepen.

Kapitein Newport maakte zich zorgen over de kwetsbare plek langs het water en besloot verder landinwaarts te trekken, waar hij niet veel later Jamestown stichtte, de eerste permanente Engelse nederzetting in de Nieuwe Wereld. Pas veertien jaar later vestigden zich de eerste kolonisten in het gebied dat nu Virginia Beach heet. Ondanks de zeer vruchtbare bodem, de overvloed aan wild en de gunstige ligging aan veel rivieren en de oceaan groeide Virginia Beach maar langzaam.

De geschiedenis van Virginia Beach als grote resortstad begon in 1880, met de aanleg van een spoorverbinding met Norfolk en de bouw van het eerste hotel, waar het treinspoor letterlijk langs de lobby liep. Met de aanleg van de boardwalk en enkele hotels in de jaren 1920 werd het startschot gegeven voor een grote groei. Tegenwoordig is de stad de grootste van Virginia. 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan