Astoria, Oregon

Astoria Oregon Welkom in Astoria, de oudste nederzetting ten westen van de Rocky Mountains. Victoriaanse huizen die uitkijken over de Columbia-rivier, Scandinavische tintjes en een bosrijke omgeving maken een bezoek aan deze authentieke havenplaats in Oregon de moeite waard. Astoria is genoemd naar Amerika's eerste miljonair: John Jacob Astor. Het is een uitstekend beginpunt voor een roadtrip langs de 584 kilometer lange kustlijn van Oregon.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Columbia River Maritime Museum

De populairste bezienswaardigheid in Astoria is het Columbia River Maritime Museum. Een leuk museum voor kinderen én geschiedenisliefhebbers. Je ontdekt hier van alles over de maritieme geschiedenis van Noordwest-Amerika. Thema's zijn visserij, de scheepvaart op de Columbia-rivier en de kustwacht. Het museum ligt in downtown Astoria, waar je schepen voorbij ziet varen, Victoriaanse huizen op hun kapiteins wachten en vele visrestaurants een heerlijke geur verspreiden. Er zijn wandelpaden langs de oude werven.

Bridge Columbia River in Astoria

Astoria Column

Dit monument staat op een heuvel en als je de 164 traptreden beklimt, heb je een panoramisch uitzicht op de Grote Oceaan, de Columbia River en de Cascade Mountains.

Een bezienswaardigheid in Astoria Oregon is de Astoria Column

Lewis & Clark National Historical Park

Een paar kilometer ten zuiden van Astoria ligt Fort Clatsop, een gereconstrueerd klein fort, dat eruit ziet als het fort waarin het Corps of Discovery in 1805 de barre winter doorbracht. Je leert hier van alles over de expeditie van ontdekkers Lewis & Clark. Gekostumeerde gidsen laten zien hoe men vroeger kano's en kaarsen maakte.

Fort Clatsop, Lewis & Clark National Historical Park in Astoria, Oregon

George Flavel House en Film Museum

Dit extravagante huis werd gebouwd door Kapitein George Flavel, een van Astoria's belangrijkste inwoners in de negentiende eeuw. Het huis - en het uitzicht op de rivier! - is zeker een bezoek waard. Vlakbij staat het Oregon Film Museum, een klein maar fijn museum gehuisvest in de voormalige gevangenis. Hier zie je welke films in Oregon zijn opgenomen.

George Flavel Museum Astoria

Omgeving

Fort Stevens State Park

Rijd je vanuit Astoria naar het zuiden, dan passeer je de indrukwekkende North Coast van Oregon. Deze kust strekt zich uit van de Columbia-rivier in het noorden tot Cascade Head in het zuiden. Je ziet lange stroken zandstrand en met rotsen omsloten baaien. Hier en daar zijn er 'seastacks': grote rotspartijen in het water. Het eerste staatspark dat je tegenkomt, is Fort Stevens State Park. Bezoek dit staatspark als je scheepswrakken en militaire installaties wilt zien. Een leuk uitzichtpunt is South Jetty Viewpoint, waar je de Columbia-rivier ziet uitmonden in de Grote Oceaan. Ook bijzonder is het kleine scheepswrak Peter Iredale. Heb je meer tijd, bekijk dan ook de militaire installaties die ooit de riviermonding bewaakten en bezoek het Military Museum. Fort Stevens State Park ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Astoria.

Fort Stevens State Park bij Astoria

Cannon Beach en omgeving

Voel de wind in je haren op de meest gefotografeerde plek van Oregon: Ecola State Park! Geniet van het uitzicht, bekijk de surfers en struin over het zandstrand. Een aanrader is een wandeling door de bosrijke omgeving en het uitzicht vanaf de ruige klif Tillamook Head, tussen Seaside en Cannon Beach. Ecola State Park ligt enkele minuten ten noorden van de plaats Cannon Beach, vanuit Astoria is deze bezienswaardigheid ongeveer veertig minuten rijden. Direct ten zuiden van Cannon Beach rijst de Haystack Rock (bij eb) 72 meter op uit het omliggende zandstrand. Er leven veel vogels, waaronder kuifpapegaaiduikers en aalscholvers. Ecola State Park heeft een netwerk aan wandelpaden; de 4 kilometer lange Clatsop Loop Trail voert je over Tillamook Head naar een magisch uitkijkpunt.

Oregon Cannon Beach Ecola State Park

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan