Seaside, Oregon

Seaside, Oregon Seaside is Oregons grootste badplaats. Families en jongeren komen er naartoe voor een strandvakantie vol vermaak. Er zijn videogame-hallen, ijskarretjes en souvenirwinkels te over. Struin over de boulevard, 'The Prom' genoemd, en strijk neer op de fijne zandstranden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Seaside Aquarium

Aan de boulevard ligt het Seaside Aquarium. In vergelijking met het aquarium in Newport stelt het niet veel voor, maar voor kinderen of voor een regenachtige middag is het een prima activiteit. Er is een 'touch pool' en je kunt zeehonden voeren.

Seaside Aquarium

Seaside Museum and Historical Society

Als je geïnteresseerd ben in wat achtergrondinfo, raden we je aan dit museum te bezoeken. Er zijn foto's en voorwerpen uit voorbije eeuwen. In de zomer worden er vaak taferelen nagespeeld.

Seaside Museum

Cannon Beach

Cannon Beach is het luxe-broertje van Seaside. In Cannon Beach vind je luxe onderkomens, straten vol bloemen, boetiekjes en veel kunst. Een fotogenieke plek is de Haystack Rock, een torenhoge rots midden in het water. Ga ook naar Ecola State Park om van het uitzicht op de stranden te genieten. Een ander staatspark, iets ten zuiden van Cannon Beach, is Hug Point. In natte periodes is hier een waterval te zien die uitkomt op het strand. Als je gaat wandelen, neem dan een tijdschema van de getijden mee (verkrijgbaar in de lokale winkels).

Canon Beach

Omgeving

Naar het zuiden

Zonder te stoppen en via de grote highway rijd je in 2 uur en 45 minuten naar Newport. Als je een goede indruk van Oregons kust wilt krijgen, neem je de Three Capes Scenic Route. Je bezoekt dan (een van) de uitzichtpunten Cape Kiwanda, Cape Lookout en Cape Meares. Als je weinig tijd hebt, raden we je aan om in ieder geval Cape Meares te bezoeken. Daar heb je een prachtig uitzicht, er staat een mooie vuurtoren en je kunt de gekgevormde 'Octopus-boom' zien.

Cape Kiwanda

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan