Burns, Oregon

Burns Oregon Het plaatsje Burns is van oudsher een verzameling van ranches. Burns dient voornamelijk als toegangspoort tot de Steens Mountain, het is een plaats waar veel mensen hun voorraad inslaan en benzine tanken. Burns werd in 1891 geregistreerd als stad en is vernoemd naar de Schotse dichter Robert Burns. Vanuit Burns kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan het Malheur National Wildlife Refuge, een beschermd natuurgebied waar Lake Malheur deel van uitmaakt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Harney County Historical Museum

In dit museum kom je aan de hand van historische fotos, allerlei memorabilia en authenthiek ingerichte kamers meer te weten over de geschiedenis van Burns en Harney County, waar Burns de 'county seat' van is. 

Malheur National Wildlife Refuge

Ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Burns vind je het Malheur National Wildlife Refuge, een drassig natuurgebied van circa 750 vierkante kilometer, waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Naast 320 vogelsoorten leven er ook verschillende zoogdieren in het gebied. Het grote Malheur Lake maakt eveneens deel uit van het gebied. In februari 2012 werd er met behulp van het Amerikaanse leger een rotseiland gecreëerd in het zuiden van Malheur Lake, waardoor reuzensterns en andere vogels een betere plaats hebben om zich te nestelen.

Burns Oregon

Steens Mountain

Dit grote bergmassief bestaat uit vijf verschillende vegetatiezones, waardoor je er uiteenlopende flora kunt vinden. Verder bestaat het berggebied uit bevroren kloven, meren en weiden. Steens Mountain beschikt over vele uitzichtpunten, waar je prachtige uitzichten hebt op de kloven. Via de 84 kilometer lange Steens Mountain Backcountry Byway heb je toegang tot vier campings en enkele uitzichtpunten. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en verder kun je er bergbeklimmen, paardrijden en jagen. In de winter kun je er onder andere skiën, wandelen met sneeuwschoenen en op sommige plekken rijden met een sneeuwscooter.

Bezienswaardigheden Burns Oregon

Feiten

Staat Oregon
County Harney
Oppervlakte 9 km²
Hoogte 1.264 meter
Inwoners 2.800
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Burns heeft een woestijnklimaat, waardoor het gemiddeld slechts 29 dagen per jaar regent. In de winter liggen de temperaturen enkele graden onder het vriespunt en valt er redelijk veel sneeuw. In de zomer stijgt het kwik naar de dertig graden en valt er vrijwel geen neerslag.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan