Baker City, Oregon

Hells Canyon bij Baker City, Oregon Baker City is een kleine plaats in het oosten van Oregon. Het heeft een levendige historische wijk (downtown) en is de thuishaven van het Geiser Grand Hotel uit 1889, en de award-winnende Barley Brown's Brew Pub. Wil je alles leren over ambachtelijke bierbrouwerijen? Volg dan Eastern Oregon Brews Byway. Voor ruige natuur volg je de Hells Canyon National Scenic Byway naar het zuidelijke eind van de Hells Canyon: de diepste rivierkloof van Noord-Amerika. Baker City werd een bruisende mijnstad toen in de negentiende eeuw goud werd ontdekt in Oregon. De 'Queen City of the Mines' groeide in rap tempo uit tot een centrum van transport, voedsel en voorzieningen voor duizenden mijnwerkers. Waar andere mijnstadjes leegstroomden toen de gouden bronnen uitgeput raakten, bleef Baker City een bezoek waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Downtown Baker City

In Downtown tonen winkelpanden en huizen het roerige verleden van Baker City. Er zijn hier maar liefst honderd gebouwen die zijn opgenomen op de lijst met nationaal historisch erfgoed. Vooral het minutieus gerestaureerde Geiser Grand Hotel uit 1889 geeft een goed beeld van de geschiedenis. Wil je alles weten over het mijnverleden? Bezoek dan het Baker Heritage Museum. Ook leuk is een bezoek aan de Barley Brown's Brew Pub, waar je de lekkerste lokaal gebrouwen bieren kunt proeven. Naast bierbrouwerijen zijn er in Baker City destilleerderijen én een authentieke chocolatier.

Geiser Grand Hotel, Baker City

National Historic Oregon Trail Interpretive Center

Als je naar de kaart van Amerika kijkt en de ruim 3200 kilometer tussen Missouri en Oregon ziet, kun je je haast niet voorstellen dat er omstreeks de negentiende eeuw tienduizenden mannen, vrouwen en kinderen waren die deze afstand te voet aflegden. Levensgrote en levendige tentoonstellingen in dit bezoekerscentrum, dat vlak voor de stadstoren van Baker City ligt, vertellen hun verhaal. De eerste pioniers trokken op 22 mei 1843 vanuit een plaats nabij Independence, Missouri naar het westen. Een trektocht duurde ongeveer zes maanden en werd begeleid door ossen die huifkarren met voorraden trokken.

Hells Canyon, Oregon

Hells Canyon

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden bij Baker City is Hells Canyon. Deze kloof is zo'n zestien kilometer breed en ruim 2400 meter diep. Het is daarmee een van de diepste kloven van Noord-Amerika. Voor een mooi uitzicht over de kloofrand ga je naar Hells Canyon Overlook. Breng ook een bezoek aan de Hells Canyon Dam. Informatie over de kloof en de activiteiten in de omgeving krijg je bij het Hells Canyon National Recreation Area Visitor Center.

Hells Canyon Dam, Oregon

Powder River

Rijd je in zuidwestelijke richting, dan rijd je langs de Powder-rivier door een landschap vol ranches en de bazalten Blue Canyon naar het Wallowa-Whitman National Forest. Hier vormen graslanden en heuvels met jenevers het landschap vorm. Door de aanleg van de Mason Dam in de Powder-rivier ontstond het Phillips Lake. Je kunt er varen, vissen en kamperen aan de waterkant. Aan de Mowich Loop picknickplaats starten verschillende wandelroutes. De North Shore Trail is 9,6 kilometer en is geschikt voor wandelaars en mountainbikers. Wil je een beter beeld van het meer en de goudmijnen die ooit bruisten in dit gebied? Bezoek dan Tailings Overlook, even voorbij Phillips Lake.

Walowa Lake, Hells Canyon, Oregon

Mountainbiken

Fietsliefhebbers kunnen in Baker City en omgeving hun hart ophalen. Je kunt (een deel van) de Grand Tour Scenic Bikeway volgen, die maar liefst 215 kilometer aan mountainbikeplezier biedt en een voor een deel over de historische Oregon Trail voert. Een meer uitdagende route vind je op de Old West Scenic Bikeway.

Hells Canyon, Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan