Smith Rock State Park, Oregon

Smith Rock State Park, Oregon Voor een mooi, diep rivierdal omgeven door spitse rotskliffen ga je naar Smith Rock State Park. Een half uur ten noorden van de plaats Bend is dit State Park een echte aanrader. Er zijn diverse klim-, wandel- en fietspaden. Sommige zijn vlak en leiden je over de bodem van het rivierdal, zoals de River Trail van 3,5 kilometer.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Smith Rock State Park Oregon In het midden van de staat Oregon ligt het Smith Rock State Park. Dit schitterende park wordt een van de zeven Wonderen van Oregon genoemd en is van vulkanische oorsprong. Voor een mooi, diep rivierdal omgeven door spitse rotskliffen ben je hier aan het juiste adres. Vanuit de hele wereld komen klimmers hier naartoe om de letterlijk duizenden klimroutes langs het spectaculaire lavagesteente. Ook wandelaars en mountainbikers worden blij van dit park, want er is een ruime keuze aan afwisselende routes uitgezet. Sommige zijn vlak en leiden je over de bodem van het rivierdal, zoals de River Trail van 3,5 kilometer. Andere routes zijn uitdagender en brengen je naar hoger gelegen uitkijkpunten. Vanaf het uitzichtpunt bij de parkeerplaats kijk je weids uit over het rotslandschap en de kronkelende rivier, de Crooked River. Het staatspark ligt ongeveer een half uur rijden ten noorden van Bend, aan Highway 97. In de weekenden kan het hier erg druk zijn: kom dan vroeg in de morgen zodat je parkeergelegenheid hebt.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!