Mount Hood National Forest, Oregon

Mount Hood, Oregon De piek van de 3.429 meter hoge Mount Hood is het hoogste punt van de staat Oregon. Officieel is Mount Hood een vulkaan, hoewel de kroonjuweel van de Columbia River Gorge al sinds 1782 niet meer is uitgebarsten. De hellingen zijn doorgaans bedekt met sneeuw en herbergen twaalf gletsjers. Klimmen, hiken en wintersporten zijn hier populaire activiteiten. Rondom Mount Hood, in het gelijknamige National Forest, zijn bovendien veel rivieren en meren waar je kunt kanoën, zwemmen en vissen. Deze sportieve activiteiten zijn extra fijn wanneer de bergweiden zich vullen met exotische wilde bloemen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mount Hood National Forest bestaat uit verschillende gebieden. Vanuit Portland volg je Timberline Highway (Hwy 26 & 35) naar de Timberline Lodge, het meest bezochte gebied.

Timberline Lodge & stoeltjeslift

Dit skiresortwaardige gebouw stamt uit 1937 en staat op de zuidelijke helling van Mount Hood. Timberline Lodge is een populaire locatie onder skiërs en snowboarders. Gelukkig is er ook genoeg te doen voor wie niet van wintersport houdt. Maak bijvoorbeeld een ritje in de Magic Mile Chair Lift. In dertig minuten stijg je naar 2134 meter hoogte. Je hebt een schitterend uitzicht over Mount Hood, het Palmer Snowfield en Mount Jefferson. Als je naar beneden wil wandelen, trek dan ongeveer twee uur uit voor deze activiteit.

Mount Hood, Oregon

Hikes bij Timberlane Lodge

Bij Timberline Lodge starten drie hikes die de moeite waard zijn. De hike naar Little Zig Zag Falls is 2,4 kilometer in totaal en kindvriendelijk. Je wandelt langs de mooie Zig Zag-rivier naar een beekje waar je uitzicht hebt over de gelijknamige watervallen. Je wandelt door weides met wilde bloemen. Een langere wandeling is de populaire hike naar Ramona Falls (11,4 km). Je wandelt langs rododendrons en de Sandy-rivier naar de schitterende Ramona-waterval. Je klimt in totaal ongeveer 300 meter. De langste wandeling is de Paradise Park Loop (19 km). Je maakt een flinke klim (671 meter) over een deel van de beroemde Pacific Crest Trail. Je wandelt naar Paradise Park via Zig Zag Canyon. Voor deze wandeling heb je toestemming nodig, informeer hiernaar in Timberline Lodge. Voor alle paden geldt: ze zijn gesloten wanneer er sneeuw ligt.

Mount Hood, Oregon

Mountainbiken

In Mount Hood National Forest vind je ruim 220 kilometer aan paden die geschikt zijn voor mountainbikers van elk niveau. Voor informatie over mountainbiken kun je terecht in Oregon’s Mt. Hood Territory in Oregon City.

Mount Hood, Oregon

Hikes aan Highway 35

Aan Highway 35, de weg naar Timberline Lodge, starten diverse wandelroutes. De Tamanawas Falls Hike is 5,8 kilometer en voert je naar de Tamanawas-waterval. De Bald Butte Hike is een stuk langer (13 kilometer) en leidt je door open bergweiden naar een prachtig uitkijkpunt.

Mount Hood, Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan