The Dalles, Oregon

The Dalles Oregon The Dalles ligt aan de westelijke rand van de Columbia River Gorge National Scenic Area, een schitterend natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Columbia-rivier op de grens tussen Washington en Oregon. De regio wordt gekenmerkt door watervallen, basalten rotspartijen en fruitboomgaarden. Aan de einder rijzen de besneeuwde toppen van Mount Hood en Mount Adams op. Het gebied rond The Dalles kent een rijke culturele historie: er wonen al tienduizend jaar mensen en in de negentiende eeuw was The Dalles het eindpunt van de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden hier hun vrachten over op vloten en bootjes om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. In het Fort Dalles Museum, het Columbia Gorge Discovery Center en door de muurschilderingen in het centrum komt de lokale geschiedenis tot leven.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Columbia River Gorge: als gevolg van bosbranden zijn de Oneonta Gorge (wel de trail) niet bereikbaar. Zie deze link voor actuele info. Als je gebruik wilt maken van bussen, dan kun je kijken op Columbia Gorge Express. Deze bus heeft verschillende haltes zoals Portland, Multnomah Falls, Cascade Locks, Hood River en The Dalles.

Columbia Gorge Discovery Center

Begin je bezoek aan de Columbia River Gorge National Scenic Area in het bezoekerscentrum in The Dalles. De Scenic Area strekt zich uit van Portland tot voorbij The Dalles in het oosten. Bij het Discovery Center zijn wandelpaden, een vijver en uitzichtpunten. Het Discovery Centre zelf heeft interactieve voorstellingen over de natuurlijke en culturele schatten van de Columbia River Gorge; de kloof in het landschap die de Columbia-rivier door de eeuwen heen heeft uitgeslepen. Onder andere het ontstaan van de Gorge, de Lewis en Clark-expeditie en 11.000 jaar culturele geschiedenis staan centraal. Bezoek in de Columbia River Gorge National Scenic Area onder meer het Vista House, de Multnomah Falls, het Beacon Rock State Park en de Oneonta Gorge, allen op ongeveer een uur rijden vanaf The Dalles.

Columbia River Gorge Oregon

Oneonta Gorge

Een wandeling door de Oneonta Gorge betekent een wandeling door en langs een rivier. Naast je torenen tientallen meters hoge groene rotswanden boven je uit. Waar de wandeling naar Multnomah Falls druk bezocht wordt door toeristen, kun je bij Oneonta Gorge redelijk rustig genieten van de mooie natuur. Je wandelt in ongeveer 4,3 kilometer door een schitterende kloof achter de Ponytail Falls en Oneonta Gorge, een mossige kloof die zo smal is dat hij van muur tot muur gevuld wordt door de Oneonta Creek. De wandeling start op de parkeerplaats bij Horsetail Falls Trailhead. Je klimt zoetjes aan om hoog langs de bemoste wand met kleine varens. Je bereikt al snel de Ponytail Falls. Vervolgens kijk je uit vanaf een klif over de historische autoroute, de Columbia-rivier en Beacon Rock. Via een serie haarspeldbochten wandel je verder naar de Oneonta Falls. Wil je de Oneonta Gorge van binnen zien? Trek dan schoenen aan die nat mogen worden en waad in de beek vanaf de brug aan de weg. Je kunt in de zomer, wanneer het water niet te diep is en niet al te koud, ongeveer 800 meter door de kloof wandelen waar je de verstopte waterval kunt zien. Laat je goed informeren voordat je aan deze (korte) wandeling begint!

Columbia River Gorge Oregon

Beacon Rock State Park

Beacon Rock State Park is een groot natuurpark in het hart van de Columbia River Gorge. Het immense en massieve rotsblok Beacon Rock is het hart van een eeuwenoude vulkaan. Er is een (steile) wandelroute van 1,6 kilometer naar de top, waar je een fabelachtig uitzicht hebt over de regio. Een andere leuke wandelroute is de River to Rock Trail (2,4 km retour). Deze voert je over de Woodward Creek langs een meer naar een oude boomgaard.

Columbia River Gorge Oregon

The Dalles Mural Society

In het centrum van The Dalles zijn muurschilderingen aangebracht die allemaal een andere historische gebeurtenis illustreren. De Native Americans komen aan bod, maar ook Lewis en Clark en andere pioniers uit de tijd van de Oregon Trail. Verschillende schilderingen zijn voorzien van een audioboodschap. Om de 'talking box' te ontgrendelen kun je bij het kantoor van The Dalles Chamber of Commerce tegen een kleine vergoeding de sleutel hiervoor krijgen.

Sorosis Park

Hoog boven Dalles, op de rotsen, ligt Sorosis Park. Het park biedt mooie uitzichten op de rivier, de stad en de bergen.

Sorosis Park, The Dalles Oregon

Fort Dalles Museum

Overblijfselen van het vroegere Fort Dalles zijn te vinden in het Fort Dalles Museum. Hier vind je Surgeon's Quarters, het enige overgebleven gebouw van de vroegere nederzetting. Het museum is in het bezit van een collectie millitaie artefacten, wagens en andere antieke voertuigen, huishoudelijke spullen en medische uitrusting.
 

Bezienswaardigheden The Dalles Oregon

The Dalles Old Town walking tour

Je kunt een wandeltocht maken waarbij je van alles te weten komt over de geschiedenis van Dalles. Het Fort Dalles Museum behoort tot de stoppunten, evenals Klindt's, Oregons oudste boekwinkel. Deze winkel stamt uit 1870 en bevat de originele houten vloeren en displays.

Timberline Lodge

Op 1.800 meter hoogte, op de helling van Mount Hood, staat de Timberline Lodge uit 1930. Timberline Lodge is tevens de naam van het wintersportgebied op Mount Hood. Het skigebied telt een aantal skiliften en meer dan dertig pistes. Het is het enige skigebied in Noord-Amerika waar het hele jaar door geskied kan worden.

Bezienswaardigheden The Dalles, Oregon

The Dalles Dam

The Dalles Dam is een stuwdam in de Columbia-rivier, waardoor het Celilomeer is ontstaan. De dam maakt deel uit van een hele reeks dammen die in de Snake- en Columbia-rivier zijn geplaatst om de wateren beter bevaarbaar te maken en voor de opwekking van energie.

Dalles Dam, Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan