Alpine, Texas

Alpine In het hart van de bergen van West-Texas ligt het kleine Alpine. Dit afgelegen stadje is de toegangspoort tot het Big Bend National Park, het Big Bend Ranch State Park en de Davis Mountains.  Ook het Chihuahuan Desert Nature Center (over de flora en fauna van de woestijn) en McDonald Observatory (astronomisch centrum met grote telescopen) zijn leuke uitstapjes om vanuit Alpine te maken. In de stad wonen zowel mensen met Mexicaanse als Angelsaksische roots en dat is te merken aan de veelzijdige keuken van Alpine.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Museum of the Big Bend: Big Bend National Park Dit museum ligt op de campus van de Sul Ross State University en is een goed startpunt voor de mensen die voor het eerst de regio bezoeken. In het museum staat de geografie en geschiedenis van de regio centraal, van de inheemse indianen tot de eerste kolonisten.

Kokernot Field and Park: Honkbal in de USA Dit ballpark uit 1947 is het thuisveld van de Alpine Cowboys, een semi-professioneel honkbalteam. Aangrenzend ligt het Kokernot Park met zwembad, tennisbaan en wandelroutes. Dichtbij ligt de negen holes tellende golfbaan van Alpine Country Club.

Fort Davis National Historic Site: Fort Davis National Historic Site Van 1854 tot 1891 beschermde Fort Davis emigranten, postkoetsen en huifkarren die het gebied passeerden. Trek één tot twee uur uit voor een bezoek. BIj het bezoekerscentrum draait een korte introductiefilm. Bezoek daarna de twintig gebouwen en tientallen ruïnes. In de zomermaanden en tijdens spring break brengen verklede werknemers de geschiedenis tot leven. Fort Davis ligt een half uur rijden ten noordwesten van Alpine.

Omgeving

Big Bend National Park: Big Bend National Park in Texas Met een kleine anderhalf uur rijden bevind je je midden in het Big Bend National Park, een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het dankt zijn naam aan de grote bocht ('big bend') die de rivier de Rio Grande maakt op de grens tussen de VS en Mexico. Het park maakt deel uit van de Chihuahuanwoestijn en op drie plaatsen in het park stroomt de Rio Grande door smalle, haast verticale kloven. Je kunt er wandelen, backpacken en kamperen.

Big Bend Ranch State Park: Big Bend Ranch State Park Ten westen van het nationale park ligt het staatspark Big Bend Ranch. In dit park vind je veel ongerepte wildernis. Populair zijn de backcountrypaden door het ruige en afgelegen gebied. Je kunt er ook mountainbiken, paardrijden en deelnemen aan kanotochten over de Rio Grande.

Chihuahuan Desert Nature Center: Chihuahuan Desert, Big Bend Ranch State Park Op een half uur rijden ten noorden van Alpine ligt het Chihuahuan Desert Nature Center, opgericht door het Chihuahuan Desert Research Institute. Door middel van informatieve tentoonstellingen, kassen, een botanisch centrum en wandelingen wordt de flora en fauna van het regionale woestijngebied tentoongesteld. Het centrum is geopend van maandag tot en met zaterdag.

McDonald Observatory: Mc Donald Centre, Alpine Dit astronomisch onderzoekscentrum biedt informatieve tours aan en geeft Star Parties, waarbij bezoekers ’s nachts met grote telescopen de sterrenhemel kunnen bestuderen.

Feiten

Staat Texas
County Brewster County
Oppervlakte   11 km²
Hoogt 1.364
Inwoners 6.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Alpine kent een steppeklimaat, wat inhoudt dat de winters kort en vrij mild zijn en de zomers lang en erg warm. De maxima liggen in de maanden december, januari en februari tussen de 15 en 20 graden, ’s nachts daalt het kwik tot nabij het vriespunt. Van mei tot en met augustus liggen de maxima net boven de 30 graden. De luchtvochtigheid is echter zeer laag, waardoor het ook met hoge temperaturen aangenaam is. De zomernachten zijn bovendien koel, de temperatuur zakt dan onder de twintig graden.

Geschiedenis

Tussen 1878 en 1882 werd Alpine bevolkt door spoorwegbouwers en hun families, die er in tentenkampen woonden. Omdat dit gedeelte van de spoorweg Osborne heette, was het niet meer dan logisch dat de kleine gemeenschap dezelfde naam kreeg. De inwoners van het tentenkamp en ook de spoorwegen hadden grote behoefte aan water. Niet alleen om te drinken, maar water was ook essentieel voor de werking van de locomotieven. Nabijgelegen bronnen waren in handen van de gebroeders Murphy. Met hen werd een overeenkomst gesloten: in ruil voor toegang tot de waterbronnen zou de plaats de naam Murphyville gaan dragen.

Toen de spoorweg in gebruik genomen werd, verschenen er al snel saloons, pensions en restaurants langs het spoor. In 1887 werd Brewster County opgericht, met Murphyville als hoofdstad. In 1888 stemden de inwoners voor een naamsverandering en uiteindelijk veranderde men de naam in Alpine. Boerderijen en ranches werden de belangrijkste bronnen van inkomsten. In 1921 opende Sul Ross State Normal College (nu de Sul Ross State University) zijn deuren. Dit zorgde samen met de opening van het Big Bend National Park in de jaren veertig voor een toename van het inwonersaantal en het aantal toeristen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan