Caddo Lake State Park, Texas

Het mysterieuze Caddo Lake State Park ligt op een half uurtje rijden ten noordoosten van Marshall. Dwars door Caddo Lake loopt de grens tussen Louisiana en Texas. Al peddelend verken je dit bijzondere moerasgebied het beste. Onderweg zie je imposante cipressen in het water staan die bedekt zijn met Spaanse mossen. De nevel die vaak boven het water hangt zorgt voor een wel heel fotogeniek plaatje.Bezienswaardigheden & activiteiten

Kano

Al peddelend verken je dit bijzondere moerasgebied het beste. Geen probleem in dit park dat meer dan tachtig kilometer aan waterwegen telt. Een kano of kajak huur je bij Johnson’s Ranch of Crip’s Camp in het plaatsje Uncertain. Van hieruit heb je namelijk toegang tot heel Caddo Lake.

Caddo Lake State Park

Dick and Charlie’s Tearoom

Grenzend aan Johnson’s Ranch dobbert een groot overdekt waterpaviljoen op het water. De pier biedt een panoramisch uitzicht over de belangrijkste waterweg, Big Cypress Bayo. Van hieruit kun je bovendien het tot de verbeelding sprekende paalwoning, oftewel Dick en Charlie’s Tea Room, zien liggen. De tearoom werd bekend nadat het als achtergronddecor werd gebruikt voor diverse films en documentaires. Zo werd hier dé openingsscene van de populaire vampierserie True Blood gedraaid.

Caddo Lake State Park

Volop vis

Caddo Lake is een droom voor iedere visser. In het meer leven meer dan zeventig verschillende soorten vis. Vismateriaal kun je huren in het park.

Caddo Lake State Park

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan