Marshall, Texas

marshall texas Marshall ligt in het noordoosten van de Amerikaanse staat Texas. De stad was het politieke centrum van de Confederatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Eind negentiende, begin twintigste eeuw was Marshall een groot centrum voor de Texas and Pacific Railroad. Veel arbeiders die aan de spoorweg werkten, verhuisden naar Marshall. De stad staat bekend om het grootste lichtfestival van de Verenigde Staten: Wonderland of Lights.

Bezienswaardigheden & activiteiten

T&P Railway Depot & Museum

Het Texas & Pacific Railway Depot is het enige gebouw dat is overgebleven uit de tijd van de Texas and Pacific Railway. Oorspronkelijk telde het complex 75 gebouwen die een oppervlakte van 270.000 vierkante meter besloegen. In een deel van het pand konden treinreizigers overnachten die met de trein door het zuiden van Amerika reisden. In het depot is een museum gevestigd, waar je van alles leert over de geschiedenis van het treinverkeer in Amerika. Je vindt het museum in het Ginocchio National Historic District. Hier is ook het historische hotel The Ginocchio, het Allen House en het Whaley House.

marshall texas

Caddo Lake State Park

Op een klein half uur rijden ten zuiden van Marshall ligt het Caddo Lake State Park. Het weelderige landschap bestaat uit vijvers en moerassen met daarin dikke cipressen en waterplanten. Het park is populair onder vissers, wandelaars en kanovaarders. Over het grote meer kun je varen.

marshall texas

Wonderland of Lights

Tijdens de donkere dagen voor kerst verandert Marshall in een winterwonderland. Dit lichtfestival wordt al sinds 1987 jaarlijks georganiseerd in Marshall. Amerikanen versieren rond de kerst graag hun huis met allerlei verlichting. Dit festival haakt daarop in. In december kun je buiten schaatsen, is er een draaimolen, zijn er kerstman-workshops en zijn er regelmatig optredens. Ook is er een lichtjesparade.

marshall texas

Marshall Hotel

Dit gebouw uit 1929 is het grootste bouwwerk in Marshall. Het gebouw wordt gekenmerkt door art-deco elementen.

Feiten

Staat Texas
Oppervlakte 76,8 km2
Inwoners 23.935
Tijdzone gmt -6.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan