Fort Worth, Texas

Stockyards National Historic District, Fort Worth In de westernstad Fort Worth ga je terug in de tijd in het Stockyards National Historic District. Ooit liepen hier cowboys, veehandelaren en bandieten, nu is het Stockyards National Historic District een van de populairste attracties van heel Texas. Hier beleef je het Wilde Westen waarvoor je naar Texas bent gekomen. Er zijn tal van activiteiten: bekijk hoe de Longhorns, de koeien met enorme hoorns, in korte optocht door de straten lopen. Koop cowboylaarzen in de souvenirwinkels, doe een Historic Walking Tour en sluit af met Texas Ribs in één van de eetgelegenheden. In het Cultural District van Fort Worth kun je een kijkje nemen in één van de vijf musea die je hier vindt.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Fort Worth Stockyards National Historic District

Een leuke plek is Exchange Avenue, een fotogenieke western-straat met typische gebouwen, waaronder saloons. De Fort Worth Herd (de kudde longhorns) wordt tweemaal per dag door de straten gedreven. Vaak is dat om 11:30 en om 16:00. Check dit wel even vooraf, zodat je het niet per ongeluk mist. In de avond/nacht kun je terecht in 's werelds grootste honky-tonk: Billy Bob's Texas, voor muziek en dansjes. Daarnaast zijn er musea, waaronder het Stockyards Museum en Texas Cowboy Hall of Fame. Dineren en shoppen kan hier ook helemaal in stijl bij winkels, restaurants en bars met welluidende namen als Lonesome Dove Western Bistro, Cattlemen’s Steak House, Cowtown Winery of Second Rodeo Brewing. Met kinderen is het Cowtown Cattlepen Maze een aanrader, een doolhof van hout.

Fort Worth

Sundance Square

Het hart van het stadscentrum in Fort Worth is Sundance Square. In dit winkel- en uitgaanscentrum vind je vele restaurants, winkels, galerieën en muziekpodia. Het plein zelf is erg charmant en in de 35 omringende straten vind je mooie gerestaureerde gebouwen, pal naast glinsterende wolkenkrabbers. De perfecte plek om je onder te dompelen in de vriendelijke sfeer van Fort Worth.

Fort Worth

Cultural District

In het Cultural District van Fort Worth kun je een kijkje nemen in één van de vijf musea die je hier vindt. Bezoek het Kimbell Art Museum met kunst uit de klassieke oudheid maar ook veel werken van grote namen als Rembrandt, Mondriaan, Monet en Picasso. Toegang tot de vaste collectie is altijd gratis. Naast het Kimbell Art Museum is ook het Modern Art Museum of het Amon Carter Museum of American Art, geheel gewijd aan Amerikaanse kunt, een bezoek waard.

Fort Worth

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan