Fredericksburg, Texas

Fredericksburg, Texas Fredericksburg is een verrassende plaats met een Duitse achtergrond in de Amerikaanse staat Texas. In het historische centrum schittert onder meer de Public Library, waar in totaal wel tachtig gebouwen en monumenten op de nationale lijst met historisch erfgoed staan. Rond Fredericksburg is veel te zien en beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan Enchanted Rock State Natural Area, het Lyndon B. Johnson State Park & Historic Site en het Pedernales Falls State Park. Daarnaast heeft Fredericksburg een uitgebreid aanbod aan winkels en restaurants waar je Duitse specialiteiten kunt bestellen. Ze vieren zelfs jaarlijks hun eigen Oktoberfest.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Enchanted Rock State Natural Area

Ongeveer vijfentwintig minuten rijden ten noorden van Fredericksburg, ligt Enchanted Rock. Deze enorme rotsformatie van roze graniet torent 130 meter uit boven het omringende landschap. Enchanted Rock is een inselberg, of eilandberg, die als uit het niets opduikt in Midden-Texas. Je kunt de granieten berg op wandelen via de Enchanted Rock Summit Trail (1,1 km). Na een aardige klim word je beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving. Je kunt de wandeling verlengen via de pittige Echo Canyon Trail (1,1 km) richting Moss Lake. Wil je langer op pad in Enchanted Rock State Natural Area? Dan kun je ervoor kiezen om de uitdagende Loop Trail (7,2 km) rondom Enchanted Rock te volgen. Je komt dan ook langs Moss Lake. Neem bij elke wandeling voldoende water mee en wandel niet op het heetst van de dag! Er zijn ook klimmers die zich aan de steile wanden van de Enchanted Rock wagen. Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend (voor 10:00) aanwezig bent: zodra de parkeerplaats vol is, wordt het park gesloten. Dit gebeurt doorgaans tussen september en mei (dat dankzij de aangename temperaturen het drukke seizoen is), met name in weekenden en vakanties. Ook bij regenachtig weer is de rots niet toegankelijk.

Enchanted Rock Texas

Lyndon B. Johnson State Park & Historic Site

Dit staatspark ligt ongeveer twintig minuten rijden ten oosten van Fredericksburg. Tussen de houten hooiwagens, boerderijen en schuren waan je je terug in de tijd. De kudde langhoornkoeien maakt dat beeld compleet. Op de levendige Sauer-Beckmann Farmstead wordt het boerderijleven van 1918 nagespeeld door gekostumeerde gidsen. Er is een natuurpad waar je prachtig kunt wandelen en waar je kans hebt om koeien, bizons ('buffalo') en herten te zien. In de lente vullen de weiden zich met prachtige wilde bloemen. Het bezoekerscentrum leert je alles over oud-president Lyndon B. Johnson, terwijl de Behrens Cabin je alles leert over immigranten eind negentiende eeuw. Ben je uitgeleerd? Dan kun je een duik nemen in het zwembad. Het park is dagelijks geopend van 08:00 tot 17:00 en de toegang is gratis. Het zwembad is open van 12:00-20:00 op woensdag tot en met zondag.

Fredericksburg Texas

Pedernales Falls State Park

Dit prachtige staatspark ligt zo'n vijftig minuten rijden ten oosten van Fredericksburg, op de weg naar Austin. Het Pedernales Falls State Park draait om de Pedernales Rivier - die over enorme platen van zandsteen ruist. Je kunt er wandelen en mountainbiken. Waterplezier is er uiteraard ook, je kunt zwemmen (in de speciale swimming area), kanoën, kajakken of varen met een rubber opblaasband. In de aangelegde tuinen kun je speuren naar vogels en vlinders. Voor wie met een camper reist, zijn er kampeerplaatsen voorzien van hook-up. Hill Country, waarin dit staatspark ligt, biedt diverse wandelroutes aan. De Twin Falls Nature Trail (800 meter) leidt je naar een punt waar je mooi wegkijkt over de watervallen. De indrukwekkende Wolf Mountain Trail (9,6 km) slingert tussen Tobacco Mountain en Wolf Mountain, langs diverse kloven naar de Arrowhead Pool, waar de Bee Creek over trapvormige watervalletjes stroomt. Mountainbikers kunnen terecht op de uitdagende Juniper Ridge Trail. In het parkwinkeltje kun je terecht voor meer informatie.

Pedernales Falls State Park Texas

Wijnhuizen

Rij vanuit Fredericksburg de I290. Langs deze weg vind je meer dan 30 wijnhuizen. De wijn, sfeer en ervaring is uniek in elk wijnhuis. Op deze route heb je voldoende tijd om te stoppen bij één van deze huizen om de wijnen te proeven of om te genieten van de mooie uitzichten.

Wijn in Texas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan