Lubbock, Texas

Lubbock Lubbock, een bruisende stad in Texas, bekend van prijswinnende wijnen, livemuziek, onvergetelijke attracties en kunst. Met meer dan 2.300 (kunst)evenementen per jaar kun je je creatieve geest hier zeker voeden. Snuif de natuur op in staatsparken Palo Duro Canyon en Caprock Canyons, waar je prachtig kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Leuk weetje: in Caprock Canyons kun je een kudde bizons spotten!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Grootste producent van Texaanse wijndruiven

Lubbock is een zonnige plek, met gemiddeld 263 dagen zon per jaar. Dat draagt er mede aan bij dat ze de grootste producent van Texaanse wijndruiven zijn, met een opbrengst van 90% in de regio. Dat vraagt om een wijnproeverij! Bezoek een van de bekroonde wijnmakerijen en voel de nalatenschap van Texaanse wijnpionier Doc McPherson. Drink een glas wijn en geniet van het prachtige uitzicht bij English Newsom Cellars of nip van jouw druivendrank in Pheasant Ridge Winery, een wijnhuis met een van de oudste wijnstokken van Texas.

Lubbock

Kunst

Kunst is een manier van leven in Lubbock, aldus Lubbock zelf. De Art Hub van Lubbock is een van de eerste culturele districten erkend door de staat Texas. Maak kennis met Lubbock's musea, dans en meer. Geniet van het klassieke ballet bij Ballet Lubbock. In deze dansschool treden regelmatig lokale en wereldbekende dansers op. Leer Rock & Roll legende Buddy Holly (nog) beter kennen in het in 2020 geopende Buddy Holly Center.

Lubbock

Muziek

Van Texas country tot opera: in Lubbock vind je het allemaal. Bezoek een muziekfestival, zoals het bekende Josh Abbott Band's JAB Fest. Of ga voor een kleine setting in bijvoorbeeld het Cactus Theater, waar diverse concerten, shows en performances worden gehouden. Ben jij een jazzliefhebber? Neem dan plaats bij The Funky Door Bistro and Wine, een geweldige plek om te ontspannen met een drankje en te genieten van jazzmuziek.

Lubbock

Omgeving

Palo Duro Canyon State Park

Ontdek de op een na grootste canyon (na de Grand Canyon) in Amerika: Palo Duro Canyon State Park. Dit park ligt op ongeveer 90 minuten rijden van Lubbock. Groot pluspunt van deze canyon is dat je naar de bodem van de kloof kunt rijden. Kies een van de dertien paden om te wandelen, fietsen of paardrijden in het uitgestrekte landschap. Houd je ogen open voor hoodoos, dit is wanneer een groot rotsblok balanceert op een smallere basis. Bezoek je dit staatspark in de zomer? Elke dinsdag tot en met zondag wordt Texas the Musical uitgevoerd in het Pioneer Theater op de bodem van de kloof.

Lubbock

Caprock Canyons Staatspark

Gooi je picknickkleed uit bij het 120 hectare grote meer Lake Theo, waar je kunt vissen en zwemmen. Kijk je ogen uit wanneer je de Texas State Bison kudde ziet grazen in het weidse landschap. Deze kudde bizons loopt vrij rond in het park. Ben je bang voor vleermuizen? Dan kun je de Clarity Tunnel, een van de laatste actieve spoorwegtunnels in Texas, beter overslaan. In de zomer is dit namelijk de thuisbasis voor 500.000 Mexicaanse vleermuizen.

Lubbock

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan