Midland, Texas

100 Mile House Midland ligt erg centraal in Texas. Het is een overnachtingsplaats tussen Amarillo en Big Bend National Park, maar ligt ook ongeveer halverwege El Paso en Fort Worth. Het gebied, bekend als het Permian Basin, is van oudsher een echt ranchgebied. Sinds de ontdekking van olie in 1920 groeide de regio uit tot het centrum voor de olie-industrie. Klinkt weinig aantrekkelijk, maar ook dit is typisch Texas. Je bevindt je hier in een uitgestrekte omgeving met hier en daar ja-knikkers: een bekend filmbeeld. Een bezoek aan het Permian Basin Petroleum Museum mag eigenlijk niet ontbreken. Je kunt in Midland ook het ouderlijk huis van president George W. Bush bezoeken.

Activiteiten en bezienswaardigheden

George W. Bush Childhood Home

De naam zegt het al. Oud-president George W. Bush groeide hier op. Het meubilair stamt nog uit de jaren vijftig, toen de Bush-familie er woonde. Gesloten op maandag.

Midland Texas George W Bush Home

Permian Basin Petroleum Museum & Chaparral Racecar Gallery

Dit museum neemt bezoekers mee op een interactieve zoektocht naar olie. Tussen de tentoongestelde werktuigen zijn mooie muurschilderingen over de American West te zien. In de Caparral Gallery staan zeven racewagens tentoongesteld van voormalig Formule 1-coureur Jim Hall.

Jaknikker Texas

I-20 Wildlife Preserve

In dit natuurgebied wandelt en vliegt veel wildlife rond. Er zijn een aantal wandelpaden waar je even fijn je benen kan strekken met de kans op het spotten van bobcats, vossen, stekelvarkens, wasbeertjes, konijnen en schildpadden.

Wildlife Texas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan