Fotoserie van Deep South naar het westen

bijgewerkt op wo 31 jan 2024 8:30

Bijna een maand lang trok Edwin Mooijaart met zijn vriendin Carline Veldhuis in een camper door het uitgestrekte Amerika. Vanuit Houston reisden ze door the Deep South en via New Mexico en Arizona reden ze naar hun eindbestemming Las Vegas. Onderweg maakte Edwin prachtige foto’s van desolate landschappen en indrukwekkende vergezichten. Dit is een greep uit alle geweldige plekken die ze bezochten en werden vastgelegd op camera.

Vacherie

Oak Alley Plantation is exact zoals je je een plantage voorstelt: inclusief brede oprijlaan met aan weerszijden bomen in de meest bizarre vormen. Je vindt het in het plaatsje Vacherie aan de Mississippi-rivier, op een uur rijden van New Orleans.

Oak Valley Plantation, Vacherie

Caddo Lake State Park

Magisch Caddo Lake State Park ligt op een half uurtje rijden van het plaatsje Marshall. Dit is wel het laatste wat je voor ogen hebt als je denkt aan Texas. De bomen zijn al imposant genoeg, maar vandaag hangt er ook een geheimzinnige nevel.

Caddo Lake State Park

White Sands National Park

De schitterend witte zandduinen van White Sands National Park zijn bijna oogverblindend. Een regenbui in dit park zorgt voor wel heel bijzondere taferelen. We voelen ons hier alleen op de wereld.

White Sands National Park
White Sands National Park White Sands National Park

Lost Dutchman State Park

Op een steenworp afstand van Phoenix wacht het verrassende Lost Dutchman State Park. Het park is van zichzelf al prachtig, voeg daar een regenboog en de ondergaande zon aan toe en je krijgt wel heel fotogenieke plaatjes.

Lost Dutchman State Park Lost Dutchman State Park

Jerome Ghost Town

Spookstadje Jerome ligt vlak langs de iconische Route 66. Niet alleen is het plaatsje grotendeels verlaten, er wordt ook gefluisterd dat het er daadwerkelijk spookt.

Jerome Arizona

Monument Valley

Alsof je pardoes het filmdecor van een westernfilm binnenstapt: dit is Monument Valley met haar rode zandsteenformaties en tafelbergen. Als heuse cowboys verkennen we het park te paard.

Monument Valley Arizona

Lower Antelope Canyon

Toegegeven: van Antelope Canyon zijn al legio foto’s gemaakt, maar het blijft simpelweg prachtig.

Lower Antelope Canyon

Cape Royal North Rim

De North Rim van Grand Canyon National Park lag mooi op onze route. Het is er rustiger dan bij de South Rim en heeft enkele prachtige uitkijkpunten. Vooral de zonsondergang aan Cape Royal is betoverend mooi!"

Cape Royal North Rim
Cape Royal North Rim

Fairyland Canyon in Bryce NP

Miljoenen flonkerende sterren in dit gedeelte van Bryce Canyon wat terecht Fairyland Canyon wordt genoemd. Geen commentaar.

Fairyland Canyon

Bryce Canyon

Fotogeniek Bryce Canyon. In de ochtend heeft Thors Hamer een prachtige oranje gloed.

Thors Hammer Bryce Canyon

Lichtstad Las Vegas

Las Vegas de gekste! Wat een contrast na al dat natuurschoon en oorverdovende stilte. Als afsluiter van onze camper roadtrip overnachten we in het Cosmopolitan hotel. De kamers met een 'fountain view’ hebben een waanzinnig uitzicht. Rond zonsondergang gaan een voor een de lampen aan van de verschillende casino’s.

Las Vegas Nevada

Meer foto’s zien van Edwin Mooijaart?

Krijg je geen genoeg van de foto’s van Edwin? Volg hem op instagram of facebook.

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan