Bluff, Utah

Balloon Festival Bluff Utah, credits: Allison Yamamoto Sparks Negentig meter hoge zandstenen steile rotsen, ook wel bluffs genoemd, vormen de achtergrond van het kleine dorp. Een herkenningspunt is de Twin Rock, die deel uitmaakt van de bluffs. Bluff is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het zuidoosten van Utah. Het werd in 1880 gesticht door een groep mormoonse kolonisten die er een agrarische gemeenschap startten. Onderweg naar Bluff stuitten zij op de zeshonderd meter diepe kloof van de Glen Canyon. Ze besloten om met dynamiet een richel in de kloofwand te creëren, zodat ze af konden dalen naar de rivier. Beneden aangekomen besloten ze zich voorgoed te vestigen in wat wij nu kennen als Bluff. De oorspronkelijke route draagt de naam 'Hole-in-the-Rock-Road' en werd ongeveer een jaar lang door de kolonisten gebruikt als bevoorradingsroute.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Navajo Nation

Het nabijgelegen reservaat Navajo Nation is van grote invloed op Bluff. De oorspronkelijke bewoners van de regio, de Navajo-indianen, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de kunst, cultuur en religie. Niet alleen hebben de inwoners van Bluff tradities en gebruiken van de Navajo-bewoners overgenomen; ook andersom heeft Bluff de inheemse stammen beïnvloed. Jaarlijks wordt er in september een Navajo Fair & Rodeo georganiseerd. Daarnaast kun je in Bluff terecht voor het Bluff Balloon Festival (half januari) en het Bluff Arts Festival (vaak in oktober).

Bluff Utah

Cedar Mesa

Cedar Mesa is een hoogvlakte met grote hoogteverschillen, wat heeft geresulteerd in een groot aantal canyons en kliffen. Ook zijn in dit gebied ruïnes van de Anasazi-cultuur gevonden die al duizend jaar oud zijn.

Bluff Utah

Outdoor

Mountainbikeliefhebbers kunnen zich uitleven op de slickrock-paden net buiten Bluff. Deze onverharde wegen leiden naar mooie panorama’s. Ook zijn er veel wandelmogelijkheden, kun je een canyoningtocht maken of gaan raften op de San Juan River.

Mountainbike en hike bij Bluff

Valley of the Gods

Op ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Bluff begint een onverharde weg door de Valley of the Gods. In dit ‘broertje’ van Monument Valley vind je grote rotsformaties in een verlaten woestijnlandschap. De regio is nog niet erg bekend onder het grote publiek.

Valley of the Gods, Bluff Utah

Hovenweep National Monument

Een uur rijden ten oosten van Bluff ligt Hovenweep National Monument. Je vindt er een aantal ruïnes, gelegen aan een kloofrand. De ruïnes behoren tot de Ute-cultuur, die zijn hoogtepunt in de dertiende eeuw bereikte. Waar de torens van Hovenweep voor dienden, is niet bekend. De meningen variëren van opslagplaats tot religieus bouwwerk. Twee wandelpaden voeren langs de zeer goed bewaard gebleven overblijfselen.

Hovenweep National Monument, Bluff Utah, credits: Oculus Media

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan