Parksville, British Columbia

Parksville British Columbia Het kleine plaatsje Parksville is geliefd onder reizigers en wordt door kenners beschouwd als een van de best bewaarde geheimen van Vancouver Island. Het is bekend vanwege haar grote uitgestrekte zandstranden bij Parksville Bay en Craig Bay. Jaarlijks wordt op deze stranden het grote Parksville Beachfest gehouden, een van de drukst bezochte festivals in de omgeving. Tijdens het festival wordt onder andere het wereldkampioenschap zandsculpturen bouwen gehouden. Bezoek in Parksville het Craig Heritage Park Museum & Archives of ontdek een van de provinciale parken in de directe omgeving. Little Qualicum Falls Provincial Park en Spider Lake Provincial Park liggen beide binnen een half uur rijden van de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

St. Anne’s Anglican Church

De eerste bewoners van Parksville waren Anglicanen. Hun geloof verhuisde mee de wereld over en daarom werden er nieuwe kerken gebouwd. St. Anne's is een van de oudste kerken van Vancouver Island. Het houten kerkje werd in 1894 door 45 gelovige boeren gebouwd.

The Grotto Spa

Voor een dagje wellness en relaxen ben je aan het juiste adres bij The Grotto Spa at Tigh-Na-Mara. Een van de beste spa-resorts van West-Canada vind je hier in Parksville. Je kunt er terecht voor een verwendagje met schoonheidsbehandelingen en minerale baden met lokale natuurlijke ingrediënten.

Parksville British Columbia

Rathtrevor Beach Provincial Park

Direct ten oosten van Parksville ligt Rathtrevor Beach. Majestueuze bomen, mooie zonsondergangen en uitnodigende witte stranden maken Rathtrevor Beach Provincial Park het hele jaar door een geliefde bestemming. Er lopen verschillende wandelroutes door het park, zoals een trail van 5,5 kilometer langs de kustlijn en door het park zelf. Onderweg kun je zomaar een adelaar, hert, uil, otter of wasbeer tegenkomen.

Parksville British Columbia

Omgeving

Spider Lake Provincial Park

Spider Lake Provincial park is met zijn kleine stranden en afgelegen baaien langs Spider Lake een geschikte plek is om van de zon te genieten. Het warme water is ideaal voor zwemmers en kanoërs. Het park bevindt zich op een half uur rijden ten westen van Parksville.

Spider Lake Provincial Park bij Parksville in British Columbia

Vervoer

Openbaar vervoer wordt geregeld door het Regional District Nanaimo. Plaatsen die per bus bereikt kunnen worden zijn onder andere Nanaimo, Campbell River en Nootka.

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Nanaimo
Oppervlakte 80 km²
Hoogte 46 meter
Inwoners 12.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Het water zorgt voor koelte in de zomer en warmte in de winter: het klimaat is gematigd. De wintertemperatuur ligt meestal tussen rond 5 graden (overdag) en 0 graden ('s nachts). November, december en januari zijn de natste maanden. Als het voorjaar zijn intrede doet, wordt het langzaam droger en ook warmer: in maart is het overdag gemiddeld 10 graden, in mei al 16. De droogste maanden zijn juni, juli en augustus. Maxima liggen dan tussen de 19 en 22 graden. September is een aangename maand, met temperaturen van gemiddeld 18 graden. In oktober gaat het meer regenen en koelt het verder af tot zo'n 13 graden.

Geschiedenis

De Spanjaarden waren aan het eind van de achttiende eeuw de eerste Europeanen die het huidige Parksville betraden. Zij vestigden zich hier niet; deerste die dat deed was de Engelsman John Hirst, die in 1870 met zijn gevolg driehonderd vierkante kilometer aan de Englishman River claimde. Het gebied bleef lange tijd een buitenpost, afgescheiden van de rest van het eiland, totdat aan het eind van de eeuw een weg naar Nanaimo werd aangelegd. Het dorp groeide en kreeg in 1877 een postkantoor. Nelson Parks was de baas van dit postkantoor. Aan hem heeft Parksville zijn naam te danken. De houtkap was lange tijd de grootste industrie, maar onder andere de uitbereiding van de Esquimalt en Nanaimo Railway zorgde er aan het begin van de twintigste eeuw voor dat het toerisme steeds belangrijker werd.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan