Grand Falls, New Brunswick

Credit: New Brunswick Department of Tourism and Parks Grand Falls in New Brunswick heeft de naam te danken aan de indrukwekkende 23 meter hoge Grand Falls waterval. Grand Falls is één van de twee gemeentes in Canada die de plaatsnaam in beide officiële talen heeft, namelijk Grand Falls/Grand-Sault. 81,5% van de inwoners van Grand Falls spreekt naast Engels ook Frans, hierdoor is het de plaats met het hoogste percentage tweetaligen in Canada.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Grand Falls Gorge

Eén van de verborgen parels van New Brunswick, de Grand Falls Gorge. Verken de kloof per tokkelbaan, kajak of volg de 1,6 kilometer lange wandelroute met diverse uitzichtpunten.

Grand Falls Gorge

Grand Falls Waterfall

Een indrukwekkende waterval van 23 meter hoog, gelegen in de Saint John River.

Festival

In het weekend van Canada Day vindt het jaarlijkse 'Potato Festival' plaats. Het is een rustige viering van de belangrijkste industrieën in Grand Falls, namelijk aardappels verbouwen en aardappels verwerken. Er zijn verschillende vormen van vermaak voor de hele familie. Zo zullen er verschillende zangers en kunstenaars over de hele boulevard staan, zijn er verschillende attracties aanwezig en is er een heuse optocht!

Sport

De inwoners van Grand Falls houden wel van sport, er is een cross-country ski club, Kahoutek Ski Club, Grand Falls Golf Club en kan je bij de Grand Falls Gorge kajakken en klimmen.

Geschiedenis

Monsignor de Saint-Vallier was de eerste persoon die schreef over de indrukwekkend watervallen waar Grand Falls zijn naam aan heeft te danken. Zijn woorden die de omgeving omschrijven zijn terug te vinden op een monument in David Park. Hij schreef: ''On May 16 we arrived at a place called Grand Sault St-Jean-Baptiste. Here the river falls madly from a height of 60 feet, forming a huge waterfall that thick fog envelops the tumult of the falls far warns mariners descended in canoes.''

In 1763 kwam de regio in de handen van de Britten en de Franse bevolking verdween. In 1784 ontstond de provincie New Brunswick, in juni 1785 ontstond de regio Grand Falls. Grand Falls was daarmee niet gelijk onderdeel van de provincie New Brunswick, dit gebeurde pas in 1842. In hetzelfde jaar werd Grand Falls nog opgenomen in het Colebrook Township.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!