Placentia, Newfoundland & Labrador

Placentia newfoundland De vissersplaats Placentia ligt aan de westkust van het schiereiland Avalon en vlakbij de belangrijke zeehaven Argentia, waar ook de ferry vanaf Nova Scotia aankomt. Ooit was Placentia het strijdtoneel van Engelse en Franse ontdekkingsreizigers. De Franssen zetten in de zeventiende eeuw als eersten voet aan wal en bouwden vestigingen op de berg Castle Hill, tegenwoordig een nationaal historische plaats.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Castle Hill

De Fransen zetten in de zeventiende eeuw als eersten voet aan wal en bouwden vestingen op de hoge rotsen. Al in 1713 werden ze verdreven door de Engelsen die de plaats haar naam gaven. De ruïnes van de vestingen behoren tegenwoordig tot het Castle Hill National Historic Site, dat voor bezoekers is opengesteld. Je kunt er via een mooi bosrijk wandelpad naartoe lopen. Het is wel een stevige klim, waar je een klein uurtje over doet, maar de moeite waard door het prachtige uitzicht over de baai van Placentia.

Placentia newfoundland

Cape St. Mary's

Ongeveer 70 kilometer van Placentia ligt Cape St. Mary's Ecological Reserve. Dit toegankelijke natuurreservaat is een bezoek waard omdat er (met name in het broedseizoen) honderdduizenden zeevogels leven waaronder jan-van-genten. Je kunt (bij helder weer!) een indrukwekkende wandeling maken naar de vogelrotsen. Terwijl de wind om je oren waait, kun je het gekrijs van de zeevogels al horen. Zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen draagt en een warm windjack.

Placentia newfoundland

Overtocht naar Nova Scotia

Vanuit Argentia, dat grenst aan Placentia, kun je de overtocht maken naar North Sydney op het schiereiland Nova Scotia. De overtocht duurt veertien tot zestien uur. De boot vertrekt alleen in de zomermaanden, drie maal per week. Het is aan te raden om je overtocht van tevoren te reserveren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

ferry newfoundland
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan