Placentia, Newfoundland & Labrador

Placentia newfoundland Ooit was Placentia het strijdtoneel van Engelse en Franse ontdekkingsreizigers. De Franssen zetten in de zeventiende eeuw als eersten voet aan wal en bouwden vestigingen op de hoge rotsen. Al in 1713 werden ze verdreven door de Engelsen die de plaats haar naam gaven. De ruïnes van de vestigingen behoren tegenwoordig tot het Castle Hill National Historic Site, dat voor bezoekers is opengesteld.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape St. Mary's: Placentia newfoundland Ongeveer 70 kilometer van Placentia ligt Cape St. Mary's Ecological Reserve. Dit toegankelijke natuurreservaat is een bezoek waard omdat er (met name in het broedseizoen) honderdduizenden zeevogels leven waaronder jan-van-genten. Je kunt (bij helder weer!) een indrukwekkende wandeling maken naar de vogelrotsen. Terwijl de wind om je oren waait, kun je het gekrijs van de zeevogels al horen. Zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen draagt en een warm windjack.

Overtocht naar Nova Scotia: ferry newfoundland Vanuit Argentia, dat grenst aan Placentia, kun je de overtocht maken naar North Sydney op het schiereiland Nova Scotia. De overtocht duurt veertien tot zestien uur. De boot vertrekt alleen in de zomermaanden, drie maal per week. Het is aan te raden om je overtocht van tevoren te reserveren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!