Placentia, Newfoundland & Labrador

Placentia newfoundland Ooit was Placentia het strijdtoneel van Engelse en Franse ontdekkingsreizigers. De Franssen zetten in de zeventiende eeuw als eersten voet aan wal en bouwden vestigingen op de hoge rotsen. Al in 1713 werden ze verdreven door de Engelsen die de plaats haar naam gaven. De ruïnes van de vestigingen behoren tegenwoordig tot het Castle Hill National Historic Site, dat voor bezoekers is opengesteld.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape St. Mary's

Ongeveer 70 kilometer van Placentia ligt Cape St. Mary's Ecological Reserve. Dit toegankelijke natuurreservaat is een bezoek waard omdat er (met name in het broedseizoen) honderdduizenden zeevogels leven waaronder jan-van-genten. Je kunt (bij helder weer!) een indrukwekkende wandeling maken naar de vogelrotsen. Terwijl de wind om je oren waait, kun je het gekrijs van de zeevogels al horen. Zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen draagt en een warm windjack.

Placentia newfoundland

Overtocht naar Nova Scotia

Vanuit Argentia, dat grenst aan Placentia, kun je de overtocht maken naar North Sydney op het schiereiland Nova Scotia. De overtocht duurt veertien tot zestien uur. De boot vertrekt alleen in de zomermaanden, drie maal per week. Het is aan te raden om je overtocht van tevoren te reserveren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

ferry newfoundland
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!