Trepassey, Newfoundland & Labrador

cape race newfoundland Op een zuidoostelijke punt van het Avalon-schiereiland ligt het gemoedelijke Trepassey. De stad is ontstaan dankzij de visserij en was tevens de plek waar men begon met trans-Atlantische vluchten. Amelia Earhart stak in 1928 als eerste vrouw de Atlantische Oceaan over, haar vlucht startte in Trepassey. Trepassey ligt aan de gelijknamige haven en wordt omringd door drie rivieren: North East Brook, North West Brook en Biscay Bay River. De stad is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Cape Race, Salmonier Nature Park en het Avalon Wilderness Reserve. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Race: Bezienswaardigheden Trepassey, Newfoundland Breng eens een bezoek aan het Cape Race Lighthouse. Deze vuurtoren is actief sinds 1907 en is nog altijd een van de belangrijkste vuurtorens van Noord-Amerika. De eerste vuurtoren op Cape Race werd gebouwd in 1856. Voordat zeelieden konden beschikken over geavanceerde navigatiesystemen en GPS moesten ze hun positie bepalen via de stand van de zon en de sterren. Mariniers die vanaf Europa de Atlantische Oceaan over zeilden, waren dan ook blij als ze de vuurtoren van Cape Race zagen: ze wisten dat ze hun trans-Atlantische tocht hadden voltooid en konden voor het eerst in lange tijd aan land. Cape Race kent overigens ook een tragische geschiedenis aan schipbreukelingen. Het verhaal van de Titanic wordt er het meest verteld. Bij Cape Race beginnen diverse hike- en wandelroutes. Ook kun je (in het zomerseizoen) bessen plukken en genieten van diverse uitzichtpunten. Speur goed om je heen of je wildlife ziet. Het is vanuit Trepassey ongeveer drie kwartier rijden naar Cape Race.

Salmonier Nature Park: Bezienswaardigheden Trepassey, Newfoundland Ben je nieuwsgierig welke dieren er in Newfoundland en Labrador leven en wil je ze van dichtbij zien? Breng dan een bezoek aan het Salmonier Nature Park, waar onder andere elanden, kariboes, lynxen, otters en bevers leven. Vanuit Trepassey is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Salmonier Nature Park.

Avalon Wilderness Reserve: Trepassey, Newfoundland Ben je dol op het maken van trektochten, vissen of kanoën? Breng dan een bezoek aan het Avalon Wilderness Reserve. Dit natuurreservaat heeft een oppervlakte van 1.072 km² en is een interessante bestemming omdat er een grote kudde kariboes (een soort rendier) leeft. Daarnaast kun je er elanden en moerassneeuwhoenders tegenkomen. De rivieren zijn rijk aan zalm, forel en spiering. Houd er rekening mee dat het een natuurreservaat is en geen park: er zijn geen faciliteiten, voorzieningen of gemarkeerde paden. Je zou kunnen stellen dat het Avalon Wilderness Reserve een bestemming is voor een 

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!