Liscomb Mills, Nova Scotia

Liscomb Mills Aan de oevers van de Liscomb-rivier en de Liscomb Harbour ligt het dorpje Liscomb Mills. Liscomb Mills is voornamelijk bekend van het Liscombe Lodge Resort, waar je kunt overnachten, genieten en waar tevens diverse wandel- en fietsroutes langs lopen die je door de natuurrijke omgeving voeren. Liscomb Mills ligt aan de Marine Drive, de toeristische route die je langs witte zandstranden en vissersdorpen voert. Huur een kajak en verken de ruige kust met zeehonden en bruinvissen als reisgenoten. Bezoek ook het pittoreske plaatsje Sherbrooke Village, een soort openluchtmuseum met zijn gekleurde houten huizen en gekostumeerde gidsen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

Je kunt prachtig wandelen in de ongerepte natuur rondom Liscomb Mills. Bij het Liscombe Lodge Resort starten diverse wandelroutes. Verken het gebied op eigen gelegenheid of wandel mee met een gids, die je van alles over de natuur kan vertellen. Een wandelroute voor jong en oud is de Woodpecker and Prospector Trails (400 m). Onderweg staan informatiebordjes die je wijzen op natuurlijke bezienswaardigheden en de historie van de regio. De langere en uitdagendere Mayflower Trail (2,9 km) loopt langs de ruige kust naar de monding van de Liscomb-rivier, onderweg heb je mooie uitzichtpunten. De Liscomb River Trail (9,6 km) is de langste wandelroute. Tijdens het wandelen hoor je het water ruisen en ga je over een brug die over een waterval hangt. Onderweg zie je een vistrap die wordt gebruikt om zalm te vangen

Liscomb Mills Nova Scotia

Liscombe Lodge Resort

In dit resort kun je overnachten in een chalet of gastenkamer. Dompel je onder in luxe in het verwarmde binnenzwembad, de sauna of een van de bubbelbaden. Sportievelingen kunnen terecht in de fitnessruimte, op de tennisbaan of erop uit met een gehuurde fiets. Vanuit Liscombe Lodge Resort kun je ook deelnemen aan een begeleide (ochtend)wandeling, een schatzoektocht of een havencruise. Tot slot kun je het water op met een kajak, kano of roeiboot. Bij Liscombe Lodge Resort starten drie wandelroutes. 

Liscomb Mills, Nova Scotia

Marine Drive

Ondanks dat de ruige oostkust van Nova Scotia de natuurminnende reiziger heel wat te bieden heeft, is het niet de meest bezochte regio van Oost-Canada. De Marine Drive is een toeristische route tussen Canso Causeway en Darmouth. De route voert je langs diverse vissersdorpen, onderweg kun je kanoën, kajakken en wandelen over de vele paden door de weelderige natuur. Aan de oostkust rijd je voornamelijk over Highway/Route 7.

Marine Drive Nova Scotia

Sherbrooke Village

Volg je vanuit Liscomb de Marine Drive/Highway 7 naar het oosten, dan kom je na twintig minuten rijden voor even in een andere wereld terecht. In de negentiende eeuw werd het leven in Sherbrooke Village bepaald door grote schepen, de visserij en de zoektocht naar goud. Het pittoreske plaatsje vol gekleurde houten huizen staat nog steeds overeind en is trots op haar verleden, dat herleeft dankzij gekostumeerde gidsen. Voel stoffen in de quilt-makerij, kijk in de smederij en verken het dorp met paard en wagen. Het toeristenseizoen loopt van juni tot eind september. Voor de toegang tot het dorp is een kleine vergoeding vereist. Je kunt er wel gratis parkeren.  

Liscomb Mills Nova Scotia

Omgeving

Taylor Head Provincial Park

In dit park sieren strand en mooie wandelpaden de omgeving. Sterker nog: velen vinden dat hier de mooiste kustroutes van Noordoost-Amerika te vinden zijn. Taylor Head biedt zowel eenvoudige paden als uitdagendere routes door het diverse kustlandschap. Loop je vanuit de westpunt van het park door naar de plaats Spry Harbour, dan kun je twee oude kerkjes bekijken. Ook vind je er een historische begraafplaats van de inheemse Mi'kmaq. 

Taylor Head Provincial Park Nova Scotia

Marine Drive

Wie de Marine Drive verder richting het westen volgt, komt langs diverse interessante bestemmingen, waaronder het Musquodoboit Railway Museum waar de geschiedenis van het treinverkeer in Nova Scotia centraal staat. In het Fisherman's Life Museum in Jeddore Oyster Pond leer je alles over het vissersleven in de vroege twintigste eeuw. In het Memory Lane Heritage Village in Lake Charlotte herleeft het verleden en vind je diverse historische huizen. Tot slot mag je Clam Harbour Beach (een van de mooiste stranden van Nova Scotia) niet overslaan. Houd er rekening mee dat deze bezienswaardigheden een eind (elk tot 2 uur rijden) van Liscomb Mills liggen.

Marine Drive Nova Scotia

Feiten

Provincie Nova Scotia
Regio Liscomb
Tijdzone Altantic Time Zone (tijdverschil met Nederland: 5 uur vroeger)
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan