Tangier, Nova Scotia

Tangier Nova Scotia Tangier is een kleine plaats aan de oostkust van Nova Scotia. Dichtbij vind je de Tangier Grand Lake Wilderness Area die 16.000 hectare aan heuvelachtige, ongerepte natuur vol coniferenbossen beschermt. Er zijn meren, waterwegen en er leeft veel wildlife. De regio staat bekend om de zalmvangst en de goede mogelijkheden om te kajakken/kanoën. Het Tangier Grand Lake ligt midden in het park, het is een van de weinige meren in Nova Scotia die niet direct aan de weg gelegen is. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zeekajakken

Vanuit het centrum van Tangier vertrekken kajaktours van Coastal Adventures. Je kunt ervoor kiezen of je een dagtocht of een meerdaagse tocht door de regio maakt. Vooraf krijg je instructies in de kajakschool. Wie op eigen gelegenheid wil kajakken, kan daarvoor het benodigde materiaal huren. Je kunt met je kajak de oostkust van Nova Scotia verkennen, een meerdaagse tocht brengt je naar de Cape Breton Highlands, de Fundy Bay, de kust van Louisbourg en de zuidkust. Er zijn speciale programma's voor beginners en kinderen. 

Tangier Nova Scotia

Taylor Head Provincial Park

In dit provinciepark zijn wandelroutes langs de ongerepte kust, geschikt voor wandelaars van elk niveau. Kies voor de korte Beach Walk door de witte zandduinen en langs de branding, of voor de langere Headland Trail. Taylor Head Provincial Park ligt ten zuidwesten van Sheet Harbour, het is vanuit Tangier een klein kwartier rijden.

Taylor Head Provincial Park

Musea

In Tangier kun je twee musea bezoeken. Het Musquodoboit Railway Museum is gevestigd in een treinstation uit 1918, in de Musquodoboit Harbour. Het museum draait om de ontwikkeling van het treinverkeer in Oost-Canada. Buiten het museum start een mooie wandelroute langs de Musquodoboit River. Daarnaast is er het Fisherman's Life Museum, dat draait om de visserij. Dit museum ligt in Jeddore Oyster Ponds, op ruim een half uur rijden vanaf Tangier.

Tangier Nova Scotia

Memory Lane Heritage Village

Een klein half uur rijden van Tangier ligt Lake Charlotte. In Memory Lane Heritage Village herleeft de tijd van voor de Tweede Wereldoorlog. In het openluchtmuseum vind je historische panden, zoals een winkel met karakteristieke producten, een school uit 1950 en een hoeve uit 1900. Sommige gebouwen zijn verplaatst vanuit omringende gemeenschappen, zoals Oyster Pond en Clam Harbour. Het historische dorp is dagelijks geopend van half juni tot half september, tussen 11:00 en 16:00. Wil je het dorp bezoeken, dan moet je een (kleine) entreeprijs betalen. 

Memory Lane Heritage Village Tangier

Clam Harbour Beach Provincial Park

Volgens sommigen herbergt Clam Harbour een van de mooiste stranden van Nova Scotia. Het zandstrand is weids en natuurlijk en is provinciaal erfgoed. Langs één kant van het strand loopt een relatief warme getijdenstroom, waar je met een luchtbed af kunt drijven. Clam Harbour Beach Provincial Park telt daarnaast verschillende wandelpaden, sommigen zijn voorzien van vlonders. Het zandstrand is in augustus het strijdtoneel van een heuse zandkasteel-competitie waar honderden bezoekers op af komen. Het park is voorzien van omkleedhuisjes, toiletten en een groot parkeerterrein. 

Tangier Clam Harbour Beach Provincial Park
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan