Louisbourg, Nova Scotia

Louisbourg Nova Scotia Het plaatsje Louisbourg staat met name bekend om het Louisbourg National Historic Site, een gerestaureerd fort waar de historie tot leven komt. Louisbourg ligt aan de zuidoostkust van Cape Breton Island, Nova Scotia. De plaats is verbonden met Port Hastings (via Canso Causeway) en Sydney. Louisbourg is trots op de kilometerslange kustlijn die de regio tot een perfect wandelgebied maakt.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Louisbourg National Historic Site

Louisbourg werd rond 1700 gesticht door de Fransen. De plaats bestond uit meerdere vestingen en werd beschermd door een fort ('Fortress'), dat later door de Engelsen werd overgenomen. Een vlammenzee vernietigde een groot deel van Louisbourg, maar dankzij een werkgelegenheidsproject is de historische stad grotendeels hersteld. Slenter door schattige straatjes en langs oude gebouwen in Franse stijl. Zet je zintuigen op scherp voor de geuren, uitzichten en geluiden van de achttiende eeuw en kijk binnen bij de oude smederij. Je kunt ook een wandeling volgen over het ongerepte terrein langs de Atlantische kust. Onderweg leer je meer over de relatie tussen de Europese kolonisten en de inheemse bevolking (Mi'kmaq) en heb je prachtige uitzichten. 

Louisbourg National Site

Wandelen

De Lighthouse Point Hiking Trail leidt je langs de kilometerslange kustlijn naar de vuurtoren van Louisbourg. De vuurtoren staat op een uitstekende rots, waar je ook ruïnes van twee eerdere vuurtorens vindt. In de omgeving wordt 's zomers regelmatig gezwommen, gepicknickt of gefietst. De iets avontuurlijkere wandelaar kan ervoor kiezen de Simon's Point Walking Trail te volgen in het National Historic Park, de route leidt eveneens naar de kust.

Louisbourg National Site

Louisbourg Marine Museum

In dit museum kun je voorwerpen bekijken die zijn opgedoken uit gezonken schepen. Denk aan musketten, kristallen glazen, porselein en punten. Verder vind je er modelschepen en leer je meer over de visserij die voor deze plaats zo belangrijk is. 

Louisbourg, Nova Scotia

Buitensportactiviteiten

In de natuurlijke omgeving van Louisbourg kun je heel wat buitensportplezier beleven. Zo kun je er kajakken, surfen, zwemmen en zeilen. Een van de mooiste zandstranden is Kennington Cove Beach, het populairste strand is Mira Gut Beach, waar je de Ocean Beach and Boadwalk kunt volgen. Houd je niet zo van strand, maar meer van bos, dan kun je terecht in Mira Provincial Park. Wie een duikbrevet heeft, kan een begeleide duik maken naar een Frans scheepswrak op de zeebodem.

Louisbourg Nova Scotia

Two Rivers Wildlife Park

Tussen Mira en de Salmon-rivier bij Marion Bridge ligt het Two Rivers Wildlife Park. In dit dierenpark leer je meer over de dieren die voorkomen in Nova Scotia. Denk aan elanden, arenden en zwarte beren. Naast een dierentuin is er een ruimte waar je dieren kunt aaien en kun je zwemmen in de rivier.

 

Louisbourg Nova Scotia
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan