St Ann's, Nova Scotia

St Anns Nova Scotia De plaats St Ann's ligt aan de gelijknamige baai. De gastvrije inwoners vertellen je graag wat er zoal rond St Ann's te beleven is. Ga bijvoorbeeld uit wandelen langs de oceaan, bergachtig gebied en de watervallen. Werp je hengel uit om makreel te vangen in Jersey Cove, of speur naar kokkels in de baai. In de zomer kun je een boottocht maken naar de Bird Islands, waar (Atlantische) papegaaiduikers hun nest bouwen. Ook leuk: huur een kajak en bedwing de North River. Gedurende de zomermaanden is St Ann's het domein van artistieke types. Niet zo gek, met het Gaelic College of Celtic Arts and Crafts binnen handbereik. St Ann's ligt aan de beroemde, kilometerslange Cabot Trail.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gaelic College of Celtic Arts and Crafts

Nova Scotia is trots op haar Keltische cultuur. De ultieme uiting daarvan is het Gaelic College of Celtic Art and Crafts ofwel het ‘Colaisde na Gàidhlig’. In dit cultuurcentrum is aandacht voor de taal, muziek, dans, kunst en ambachten van de eerste Schotse kolonisten, de Kelten. Bezoekers kunnen terecht op de campus en in het museum, waar je onder meer Keltische muziek hoort en kilt-makers aan het werk ziet. Misschien leer je wel wat traditionele danspassen. Duik de geschiedenis in de Great Hall of the Clans en leer meer over de eerste kolonisten die de Keltische cultuur in Nova Scotia tot leven brachten. In het zomerseizoen zijn er (’s ochtends) demonstraties van bijvoorbeeld livemuziek, dans of traditionele ambachten.  

Gaelic College of Celtic Arts and Crafts

North River Kayak Tours

Ongeveer twintig minuten rijden ten noorden van St Ann’s bereik je North River Bridge. Hier kun je deelnemen aan een kajaktour. Je gaat mee met een gids en kunt kiezen uit een halve dag, een hele dag of een driedaagse kajaktocht. Onderweg kom je langs zeegrotten en watervallen. Met wat geluk zie je walvissen. Kajakkers van elk niveau zijn welkom. Het seizoen loopt van half mei tot half oktober.

North River Kayak Tours

Donelda's Puffin Boat Tours

Tien minuten rijden ten noorden van St Ann's ligt Englishtown. Vanaf hier kun je deelnemen aan een boottocht naar de Bird Islands, waar de (Atlantische) Papegaaiduiker leeft. De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur en onderweg leer je van alles over lokale geschiedenis, de kreeftvisserij en natuurlijk de bijzondere vogels die je onderweg zult zien. Op zee worden de Amerikaanse zeearenden gevoerd. Het vaarseizoen duurt van 10 mei tot eind september.   

Doneldas Puffin Boat Tours

Winkeltjes

In en rondom St Ann's kom je regelmatig kleine winkeltjes tegen waar lokale, ambachtelijke en nijverheidsproducten te koop zijn. Een voorbeeld is Breton Treasures and Trinkets, waar je souvenirtjes, kilts en gebreide items kunt kopen. 

Cabot Trail St Ann's ligt aan de kilometerslange Cabot Trail. Deze beroemde weg voert je langs prachtige uitzichtpunten, cultureel erfgoed en verschillende wandelpaden. Trek twee tot vier dagen uit om deze weg goed te verkennen. 

Winkeltjes St. Anns
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan