Ingonish, Nova Scotia

Ingonish Nova Scotia Heuvelachtige landtongen, zandstranden en groene valleien vormen de natuurrijke omgeving van Ingonish. Ingonish bestaat uit vijf kleine plaatsjes langs de beroemde Cabot Trail, waaronder Ingonish Harbour en Ingonish Beach. De populairste bezienswaardigheid van Ingonish is het ongerepte natuurpark Cape Breton Highlands National Park, waarvan Ingonish de entree vormt. Ingonish Beach is een lang, breed zandstrand dat wordt omringd door groen beboste heuvels. Niet voor niets is de bijnaam van Ingonish 'The home of nature'. Ingonish ligt in het noordoosten van Cape Breton Island, Nova Scotia. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Breton Highlands National Park

Hoge bomen, beken, rivieren en talloze trails en wandelpaden vormen het ongerepte Cape Breton Highlands National Park. Wie de Cabot Trail verlaat en de natuur te voet verkent, heeft kans om zwarte beren, elanden, bevers of lynxen tegen te komen. In het oosten van het park vind je grotten en meren. Boven de watervallen en meren cirkelen regelmatig Amerikaanse zeearenden. De (wandel)paden in dit nationale park zijn voornamelijk 'boardwalks' houten steigers om de kwetsbare natuur te beschermen. Routes die we je aanraden, zijn: Middle Head Trail (3,8 km), Skyline Trail (7,5 tot 9,2 km, redelijk veel klimmen) en Acadian Trail (8,4 km rond, met veel klimmen). 

Cape Breton Highlands National Park

Cabot Trail

De driehonderd kilometer lange Cabot Trail loopt over het noordelijke deel van Cape Breton Island, naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Een groot deel van de Cabot Trail loopt door het National Park, langs de west-, noord- en zuidzijde om precies te zijn.

Cape Breton Highlands National Park

Ingonish Beach

In de zomermaanden kun je vanaf dit lange zandstrand een duik nemen in de Atlantische Oceaan of een van de zoetwatermeren. Vanaf Ingonish Beach vertrekken ook walvistours en rondvaarten. Daarnaast is het een populaire locatie onder surfers. In juli en augustus zijn er surf guards actief. Andere populaire locaties om te surfen zijn East Petpeswick en East Lawrencetown, beide in het midden van Nova Scotia aan de zuidkust. 

Ingonish Beach Nova Scotia

Cape Smokey

Deze landtong is 366 meter hoog en biedt bij helder weer een mooi, panoramisch uitzicht over de omgeving. Naast uitzichtpunten vind je op 'Smokey Mountain' ook picknicktafels. Cape Smokey maakt deel uit van het gelijknamige nationale park, en is een populaire stopplaats voor reizigers die de Cabot Trail rijden. Je kunt vanaf Cape Smokey een wandelpad van 11 kilometer volgen naar Stanley Point op de punt van de kaap. Er is een wandelroute van vijf kilometer (one-way) langs de kust die ook spectaculaire uitzichten biedt over zee, de rotsachtige kustlijn en de (zee)vogels die er rondvliegen. Trek voor deze wandeling ongeveer vier uur uit. 

Cape Breton Highlands National Park

Feiten

Staat Nova Scotia
County Victoria County
Oppervlakte 256,185 km2
Inwoneraantal 1925
Tijdzone GMT -4 (5 uur vroeger dan in Nederland)
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan