Blue Mountains, Ontario

Blue Mountains Ontario The Blue Mountains is een plaatsje met circa 6.500 inwoners in het zuidwesten van Ontario, gelegen nabij de plaats waar de Beaver River in de Georgian Bay uitmondt. Bepalend voor het uiterlijk en de economie van de plaats is het Blue Mountain Ski Resort, waar je in de winter kunt wintersporten en in de overige seizoenen kunt kiezen uit een keur van buitenactiviteiten, zoals een ritje in de gondel (met aansluitend een wandel- of fietstocht), een kajaktocht op de Mill Pond of een segwaytour. Het dorp telt zo’n veertig winkels, cafés, restaurants en pubs en er zijn drie spa’s.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen/fietsen

Als je wilt wandelen, kun je een deel van de Bruce Trail wandelen. Deze wandelroute volgt grofweg 900 kilometer de rand van het Niagara Escarpment, een lange klif/helling die honderden kilometers door het landschap loopt. Je kunt zelf de klim naar boven maken of gebruikmaken van de gondel en vervolgens aan je wandel- of fietstocht beginnen. Op de top (300 meter hoog) ligt een netwerk van trails in verschillende moeilijkheidsklassen. Groepswandelingen vinden plaats in juli en augustus. Het Kolapore-gebied is geschikt voor mountainbikers (in het dorp zijn mountainbikes te huur) en langlaufen en rotsklimmers kunnen terecht bij Metcalfe Rock.

Bezienswaardigheden Blue Mountains, Ontario

Craigleith Provincial Park

Dit kleine provinciale park is onderdeel van Ontario Parks en ligt tussen Collingwood en Thornbury. Maak mooie wandelingen over de Bruce Trail, fiets over de Georgian Trail of ga watersporten op het meer. Er zijn meerdere leuke campings langs de zuidkust van de Georgian Bay.

Georgian Bay, Ontario

Scenic Caves

Ga je liever de hoogte in? Neem dan een kijkje bij Scenic Caves Adventures. Hier kun je ziplinen en over een hoge hangbrug wandelen. Er zijn ook mooie wandelpaden door ravijnen, langs rotsen en naar uitkijkpunten over de Georgian Bay.

Bezienswaardigheden Blue Mountains, Ontario

Wateractiviteiten

Langs de oevers van de Georgian Bay kun je prima zonnebaden. Ben je in voor een andere (water)activiteit? Huur dan een kano, kajak of waterfiets en verken de wateren van de Mill Pond (een landinwaarts gelegen recreatieplas), de baai of de rivier. Vanaf Collingwood Harbour, gelegen op een half uur rijden van Blue Mountains, worden boottochten aangeboden.

Georgian Bay, Ontario

Segway Tours

Het is mogelijk om deel te nemen aan een Segway Tour door de bergen. Een segway is een zelfbalancerend eenpersoonsvoertuig op twee wielen, die door een motortje aangedreven wordt. Met een gids rijd je over verharde (berg)paden en stop je op de top van het Niagara Escarpment, waar je mooie uitzichten op de Georgian Bay en het benedengelegen dorp hebt. Voordat je met de gondel naar boven vertrekt, krijg je een instructie over hoe de segway werkt.

Segway excursie Blue Mountain

Spa’s

The Blue Mountains kent drie verschillende spa’s. Scandinave Spa biedt massages, thermale watervallen en baden, een Noorse stoomcabine en Finse sauna. Kalola Boutique en Spa biedt massages en holistische behandelingen en bij Lillypad’s worden verschillende wellnessbehandelingen aangeboden.

Blue Mountain Village Ontario
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan