Collingwood, Ontario

Collingwood Ontario Collingwood is een klein stadje in het oosten van Canada. Er wonen niet veel mensen, maar het is een levendige gemeenschap waar veel activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er ’s zomers veel festivals (waaronder het Collingwood Elvis Festival) en is het in de winter een drukbezochte wintersportstad. Op verschillende plaatsen in Collingwood vind je muurschilderingen. De plaats exposeert zo gratis verschillende kunstwerken van eigen bodem. Het project is opgericht door de lokale gemeenschap in Collington.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Collingwood Harbour

Het voormalige economische hart van Collingwood. Sinds de afname van de scheepsbouw is het havengebied omgetoverd in een mooi park, waar je onder andere nog steeds de oorspronkelijke graanzuigers kunt bekijken.

Collingwood Harbour Ontario

Beaver Valley Tour

Na de ijstijd ontstond de Beaver Valley door het wegstromende water van gesmolten ijs. Je kunt hier de wonderen der natuur aanschouwen en leren hoe hier nog steeds elektriciteit wordt opgewekt.

Pretty River Valley Provincial Park

In dit park zijn belangrijke geologische ontdekkingen gedaan met betrekking tot de ijstijd in Canada en de hierop volgende periodes. In het park leven meer dan 400 verschillende plantensoorten. Je kunt er niet kamperen, maar wel klimmen, wandelen, vissen, skiën en snowboarden in de winter.

Pretty River Valley Provincial Park Ontario

Wasaga Beach

Terwijl je hier in de zomer kunt genieten van zon en zee, kun je er in de winter skiën en op andere manieren genieten van de sneeuw. Voor de koelere en minder zonnige dagen kun je dan terecht bij een binnenzwembad. Vooral in de zomer vinden er veel evenementen plaats, van vuurwerkshows tot evenementen voor kinderen.

Collingwood Ontario

Theatre Collingwood

In dit theater wordt professioneel theater opgevoerd en getoond, zonder dat daaraan een winstoogmerk verbonden is. Daarnaast worden er literaire voordrachten gegeven. Bijna elke dag vinden er wel optredens plaats.

Scenic Caves Adventure

Vlak bij Collingwood, op tien minuten rijden, ligt de Blue Mountain met verschillende wandelroutes door de Scenic Caves, een mooi gebied met rotsen en ravijnen. Verder kun je er ziplinen, lopen over de langste hangbrug voor voetgangers in Ontario, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over de onderliggende bossen.

Scenic Caves zipline

Vervoer

Vanaf het treinstation in Collingwood kun je reizen naar Owen Sound en Barrie. In de stad zelf kun je gebruikmaken van de bussen van Coltrans, het lokale vervoersbedrijf dat drie vaste routes aanbiedt door Collingwood. De bussen vertrekken om het halfuur van diverse bushaltes. Het busstation is gevestigd op de hoek van Second Street en Pine Street.

Feiten

Provincie Ontario
Regio Simcoe
Oppervlakte 33 km²
Hoogte 191 meter
Inwoners 17.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Het klimaat van Collingwood wordt vooral beïnvloed door het nabijgelegen Lake Huron en de Georgian Bay, waardoor de temperatuur aan de kust redelijk gematigd is. Dit betekent dat er koele zomers en zachte winters heersen. Het vriest er minder dan het normaal gesproken zou doen op vergelijkbare hoogtes.

Geschiedenis

Dit Canadese stadje, gelegen aan de zuidkant van de Georgian Bay, is vernoemd naar de Britse Admiraal Lord Cuthbert Collingwood. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Iroquoian Petun, die een reeks dorpjes in het nabijgelegen Niagara Escarpment bouwden. In 1650 werden ze uit de regio verdreven door de Iroquois, een grote en dominante indianenstam in Noord-Amerika die veel gebieden van andere stammen overnam. In 1840 arriveerden er Europese kolonisten en bevrijde zwarte slaven, die hun eigen cultuur en religie meenamen.

In 1855 werd er een spoor door Collingwood aangelegd. Vanuit de plaatselijke haven, waar lading vanaf de treinen op schepen werd geladen (en andersom), werden scheepsladingen vervoerd naar de Great Upper Lakes bij Chicago en het tegenwoordige Thunder Bay.  De scheepsbouw zorgde voor veel werkgelegenheid in Collingwood. Later werd de plaatselijke economie uitgebreid met verschillende andere bedrijven, waardoor Collingwood het belangrijkste industriële centrum in de regio werd.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan