Lake Superior Provincial Park, Ontario

Lake Superior Provincial Park Ontario Met een oppervlakte van ruim 80.000 vierkante meter is het Lake Superior het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het meer staat bekend als onstuimig: talloze schepen vergingen op het meer en honderden zeelieden vonden hier hun zeemansgraf. Het Lake Superior Provincial Park begint op zo’n honderd kilometer ten noordwesten van Sault Ste. Marie, de oudste stad van Ontario. Het ruige landschap van het provinciale park is bosrijk met een mix van naald- en loofbomen. De overwegend rotsachtige kustlijn wordt onderbroken door zandstranden. In het park is een grote populatie elanden aanwezig. De beste tijd om deze elanden te bekijken zijn de maanden april, mei en juni. Andere grote dieren die in het park leven zijn de zwarte beer en de grijze wolf.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Agawa Rock

Midden in Lake Superior Provincial Park vind je de rotstekeningen van Agawa Rock. Deze archeologische schilderingen van onder andere elanden en beren, worden als heilig beschouwd en zijn gemaakt door de inheemse bevolking in de zeventiende- en achttiende eeuw. Je bereikt de rots via een steil wandelpad langs een klif, dus draag stevige wandelschoenen.

Lake Superior Provincial Park, Agawa Rock

Baaien, bomen en uitzichtpunten

De Trans-Canada Highway voert over een afstand van 80 kilometer door dit natuurgebied. Je hoeft niet ver van de weg af te wijken om te kunnen genieten van de schoonheid die de natuur te bieden heeft. Zo kan je bij Old Woman Bay de steile, met naaldbomen begroeide rotswanden bewonderen die de baai omringen. Op verschillende plaatsen in het park kan je picknicken en kamperen, onder andere bij Agawa Bay, Rabbit Blanket Lake en Crescent Lake.

Lake Superior Provincial Park, Ontario

Bezoekerscentrum

Bezoek het Tourism Information Centre in Agawa Bay, te herkennen aan de grote stalen sculptuur van een Canadese gans. Interessant om te weten is dat ‘Wawa’ in de Ojibwetaal ‘wilde gans’ betekent. Bij dit centrum kun je kaarten voor wandel- en kanotochten verkrijgen. Daarnaast geeft men hier informatie over de lokale flora en fauna. Op twee kilometer afstand van het uitkijkpunt bij Agawa Bay zijn rotstekeningen, gemaakt door indianen, te bezichtigen. Zo zie je afbeeldingen van elanden, beren, vissen en kano’s.

Lake Superior Provincial Park, Ontario

Geschiedenis

De oudste voorwerpen die in het park gevonden zijn dateren van 500 jaar voor Christus. Inheemse volkeren bouwden in de zomer nederzettingen aan de kustlijn van Lake Superior en verhuisden in de winter naar het binnenland om daar te kunnen jagen. Een bijzondere culturele en historische plek om te bekijken zijn de Agawa Rock Pictographs. Etienne Brule was de eerste Europeaan die Lake Superior bezocht. Dit was in het jaar 1622. In de jaren die volgden vestigde een groot aantal bonthandelaren en ontdekkingsreizigers zich aan de oevers van Lake Superior. Het gebied werd door hen razendsnel in kaart gebracht. Aan het begin van de twintigste eeuw bezocht een groep schilders met regelmaat het park om een groot aantal schilderijen te maken van het meer en haar omgeving. In 1944 werd Lake Superior Provincial Park officieel opgericht. Hierdoor werd een groot gedeelte van de Lake Superior kustlijn beschermd. Na de voltooiing van Highway 17 werd het park toegankelijk voor een breed publiek. In dit park komt de mens dichter bij de natuur door middel van eco-activiteiten zoals wandelen, natuurobservatie, kanoën en kajakken.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan