La Malbaie, Québec

La Malbaie Quebec La Malbaie, waar het Canadian Shield steil afloopt in de rivier, was een van Canada’s eerste vakantieressorts waar veel rijke toeristen in alle rust hun vakantie doorbrachten. Het boven op de kliffen gelegen Manoir Richelieu dateert uit deze tijd. Heden ten dage geldt de stad nog steeds als een zeer populair vakantieoord. De stad fungeert voor velen als uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige kloven van Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Musee de Charlevoix

In het Musee de Charlevoix is een permanente collectie met de naam ‘belonging’ te bezichtigen, die leert over de geschiedenis van de gemeente Charlevoix.

Musee de Charlevoix

Regionale producten

De gemeente Charlevoix kent talloze regionale producten, waaronder lam, lokale kaas en minigroentes. De Route de Saveurs is ontwikkeld door boeren en restaurants in de regio om toeristen kennis te laten maken met de smaken van Charlevoix. In deze ronde ga je langs boerderijen en eethuisjes die de regionale producten produceren en gebruiken en maak je kennis met verschillende typische streekgerechten.

Regionale producten

Chemin des Falaises

Wanneer je door de Chemin des Falaises wandelt, tref je nog veel statige villa’s aan uit vroegere tijden. Sommige villa’s worden nog steeds bewoond, andere zijn omgebouwd tot hotels en herbergen.

La Malbaie Quebec

Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie

La Malbaie is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie (via Saint-Aimé-des-Lacs). Een hele mond vol, maar waar het om draait zijn de honderden meters diepe kloven waar de Malbaie-rivier doorheen stroomt. Er loopt één verharde weg door het park, die na het Draveur Visitors Centre overgaat in gravel. Vanaf hier kun je te voet, per boot of fiets verder. In het verhuurcentrum, vlak bij het Draveur-bezoekerscentrum, zijn kano’s, kajaks en fietsen te huur. De beste tijd om te gaan varen is in de namiddag, wanneer de rivier het kalmst is en het wildlife tevoorschijn komt. Ook kun je meegaan met een rondvaartboot. Een mooie fietsroute is de acht kilometer lange tocht naar l’Équerre achter in het park. Vanuit l’Équerre kun je de 45 meter hoge watervallen Chute-du-Ruisseau-Blanc bekijken. Wandelaars die wel van een uitdaging houden kunnen de L’Acropole-des-Draveurs Trail bewandelen, een inspannende route (5 km one-way) naar een spectaculair uitzicht bovenop een bergtop. Je kijkt uit over de rivier, vallei en de omringende pieken.

La Malbaie Quebec

Route 138

Volg je de prachtige Route 138 langs de St. Lawrence-rivier naar het noorden, dan kom je uit bij Tadoussac. Onderweg kun je stoppen in Port-au-Persil, bekend om zijn ateliers en galeries, en Saint-Siméon, waar de boot naar Rivière-du-Loup aan de andere kant van de rivier vertrekt.

La Malbaie Quebec

Geschiedenis

Volgens de legende heeft La Malbaie zijn naam te danken aan een bezoek van Samuel de Champlain in 1608. Toen hij met een vloot schepen in de baai van het huidige Malbaie aankwam, kon hij nergens een goede plaats vinden om voor anker te gaan en gaf de locatie zodoende de naam Malle Baye (ouderwets Frans voor ‘slechte baai’). Toen het eb werd en zijn schepen hierdoor ook nog eens op het droge raakte, leek dit inderdaad geen slecht gekozen naam.

La Malbaie is veel meer dan een slechte baai. In 1761 werden twee Schotse officieren van het Britse leger op slag verliefd op de prachtige natuur. Beiden trachtten onmiddellijk een toezegging van het gebied te verkrijgen, met succes. Uiteindelijk kreeg John Naime de westelijke oever van de Malbaie-rivier. Hij noemde zijn gebied de Seignory of Murray Bay, naar de Engelse generaal James Murray. Hier werd ook het huidige La Malbaie opgericht. Het oostelijke gedeelte kwam Malcolm Fraser toe en ook hij benoemde zijn gebied naar de Engelse generaal: de Seignory of Mount Murray.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan