The Tank Center for Sonic Arts, Rangely (Colorado)

The Tank Center for Sonic Arts, Rangely (Colorado)

door Edith, Silke & Stijn op 05-06-2019

Een oude watertank net buiten het centrum van Rangely, Colorado op een klein uurtje rijden van Dinosaur National Monument.

Deze watertank met opschrift "Rio Grande" heeft een prachtig nagalm geluid van wel 30seconden. The Place to be voor iedereen met een muzikale microbe. Elke woensdag en zaterdag is de watertank open voor bezoek. Schoenen zijn wel niet toegelaten. Hiervoor is een handig schoenrekje voorzien net voor de ingang.

Check de website voor de laatste info qua openingsuren. Bekijk zeker ook het kaartje over de inside temperatuur van de tank. Het is een afgesloten metalen tank. In Juni,Juli en Augustus kunnen de temperaturen oplopen iets na de middag...

https://tanksounds.org/

Benieuwd hoe het klinkt? kijk even dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=_FeV9_XExSg

Hieronder wat extra info over de tank:

De TANK zelf

De tank werd rond 1940 gebouwd als een waterzuiveringsinstallatie voor spoorwegen en werd halverwege de jaren zestig door een nutsbedrijf naar Rangely verplaatst voor gebruik als onderdeel van een systeem voor brandbestrijding. Het plan werd nooit gerealiseerd, omdat de onderliggende schalie niet in staat bleek om het gewicht van de gevulde tank te ondersteunen. De bodem van grind waarop de tank was geplaatst, boog de vloer echter tot een zachte parabool, waardoor het zijn opmerkelijke akoestische resonantie kreeg.

Geschiedenis

In 1976 werd geluidskunstenaar Bruce Odland de plaats getoond door twee Rangely-inwoners. Odland begreep onmiddellijk dat hij op een schat was gestuit. "Ik had nog nooit zoiets gehoord," zei hij. "Ik had nog nooit zo lang een geluid horen klinken, met deze duizelingwekkend mooie nagalmeffecten." Jarenlang na de ontdekking van Odland werd The TANK een geheime voorstelling en opnamestudio voor een toegewijde groep geluidskunstenaars en muzikanten.

Toen in 2013 het bestaan ​​van The TANK werd bedreigd - de eigenaar overwoog het te verkopen voor schroot - reageerden deze kunstenaars en anderen, een groep vormend genaamd Friends of The TANK, met vrijwilligers uit het hele land, evenals leden van Rangely en Regeringen van Rio County, veel inwoners van Rangely en lokale bedrijven.

Twee Kickstarter-campagnes en vele donaties van particulieren hebben ons in staat gesteld The TANK en zijn land te beveiligen; elektrische voorzieningen, ventilatie en verlichting installeren; bouw een toegangsweg en parkeerterrein; een deur op ware grootte snijden voor legale toegang en voor de eerste keer geschikt zijn voor grote instrumenten; de vloer en muren afdichten en beschilderen, een dek bouwen, veiligheidshekken plaatsen en sanitaire voorzieningen aanleggen. Vervolgens hebben we een aanvraag ingediend voor een Change of Use-vergunning van de opslagfaciliteit tot aan de assemblagehal en, nadat de renovaties de faciliteit opgeschoven hadden naar de internationale code, ontving The TANK haar Certificate of Occupancy. Verdere financiering door individuele donaties financierde een positie als uitvoerend bestuurder en stelde ons in staat anderen in te huren om de faciliteit te exploiteren.

Tijdens Rangely's Septemberfest 2015 trok een Open House bij The TANK musici, artiesten en bezoekers uit Rangely, Denver, Vernal (Utah) en verder. Spontane jamsessies, een workshop met homeschoolstudenten, twee concerten op de lokale basisschool, vele uren van sonisch onderzoek door lokale bewoners en een gratis concert kwamen samen in The TANK dat weekend. Een paar weken later bezocht The Flobots The TANK als onderdeel van 'Detour', een pilotprogramma van Colorado Creative Industries en het Colorado Office of Economic Development. Nog vóór de officiële opening, was The TANK al bekend, besproken en bezocht door mensen in de regio, en werd snel een kenmerkend element van de Westelijke Helling.

In 2017, het derde seizoen van de operatie, organiseerde The TANK tientallen gereserveerde bezoeken, opnamesessies, artist residencies en uitvoeringen, waaronder data van Rinde Eckhardt, Jessica Meyer en de Grammy-winnende vocale groep Roomful of Teeth, samen met vele lokale evenementen, zoals een presentatie door de Jefferson County Open School Marimba Band, 'Open zaterdag', waarbij lokale bewoners en bezoekers The TANK kunnen bezoeken, en off-site concerten door artiesten in het stadspark en elders te bezoeken.

National Acclaim

De TANK begon ook bekendheid te krijgen in Colorado en daarbuiten. Schrijvend in de New Yorker na getuige van een uitvoering in The TANK, Alex Ross was extatisch. "In mijn ervaring", schreef hij, "heeft muziek nooit dichter bij de natuur geleken." De Los Angeles Times heeft de plaats in detail behandeld. "Vergeet Carnegie Hall. Muzikanten haasten zich naar het platteland van Colorado om The TANK te spelen, "was de kop. "Eén weg naar de muzikale toekomst", schreef Alex Ross, "loopt nu door Rangely."

Lokale ondersteuning

Cruciaal voor het aanhoudende succes van The TANK is de voortdurende steun van de Rangely-gemeenschap. Vanaf het begin hebben lokale supporters kennis, bijdragen in natura en standvastige ondersteuning bijgedragen. Leden van Rio Blanco County en Rangely hebben ons op vele manieren geholpen, waaronder het doneren en installeren van een gigabyte glasvezel internetverbinding, wat ons de mogelijkheid biedt om live evenementen in The TANK over de hele wereld te streamen. Tijdens de kerst in 2016 heeft een groep bewoners Rangely A'Caroling opgenomen in de Tank, die we als een CD produceerden. De opbrengst van de verkoop van de CD wordt verdeeld tussen The Tank, Rangley School District RE4 en Colorado Northwestern Community College.

Een hoopvol teken

De TANK is een uniek en hoopvol teken in een tijd van verdeeldheid in het land. Hier is Alex Ross, die schrijft in de New Yorker: "In Rangely hebben de inwoners het plan omarmd. Urie Trucking bouwde een toegangsweg naar de site. Het pijpleidingbedrijf W. C. Striegel leverde grondstoffen die in percussie-instrumenten kunnen worden omgezet. Giovanni's Italian Grill heeft een speciale Tank-pizza gemaakt. Rangely is een conservatieve stad - de kiezers van Trump overtreffen de stemmen van Clinton in veel opzichten, maar het is ingenomen met de inval van avant-gardisten met didgeridoos, en enkele van de meest toegewijde sonische knakkers zijn de lokale bevolking. Een militaire veteraan vindt vrede met vioolspelen in de Tank. "Deze verenigde reactie op de Tank is een krachtig bewijs van het potentieel van kunst om een ​​gemeenschappelijke basis te bieden in de Amerikaanse cultuur.

De toekomst

2018 vindt ons in een nieuwe fase van het leven als een culturele organisatie. We hebben onze naam officieel veranderd in The TANK Center for Sonic Arts. We hebben een nieuwe uitvoerend directeur ingehuurd, James Paul, die met veel ervaring in het runnen van kunstvrije non-profitorganisaties naar New York komt. We hebben ook net Bobbie Fiscus ingehuurd om onze nieuwe Operations Manager te worden. Bobbie is een inwoner van Rangley en de voormalige luchthavendirecteur. En we ontwikkelen programma's om de contemplatieve en meditatieve ervaring van de TANK te brengen voor veteranen, kinderen met autisme, schoolkinderen en senioren.


Leuk met kleine kinderen Leuk met kinderen Leuk met pubers Cultureel Ontspanning Exclusief
door Edith, Silke & Stijn op 05-06-2019

Een unieke ervaring! Gezien ikzelf geen muziekinstrument bespeel gaven de 2 aanwezige uitbaters een mini concertje. De moeite waard om een ommetje te maken...

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan