St. George Island, Florida. Een parel!

St. George Island, Florida. Een parel!

door Inge Kru op 05-06-2022

Het blijft een prachtig oord, St. George Island aan de Golf van Mexico, in the Panhandle van Florida. Het eiland bereik je via een enorm lange brug, terwijl de pelikanen en meeuwen je vergezellen op je tocht. Het eiland heeft een karakteristieke vuurtoren en je passeert prachtige huizen, in diverse kleuren, op weg naar het State Park. Bij de ranger betaal je zes dollar en je bent aangeland in het paradijs. Zo'n tien kilometer vanaf de ranger kom je op een zeer ruime parkeerplaats (RV parkeren is geen probleem). Er zijn paviljoens met toiletten en omkleedgelegenheid. Neem je camping stoeltje mee en ga in de branding zitten, terwijl je het water aftuurt voor een school dolfijnen, een vlucht pelikanen of een uit het water springende stingray. Neem een duik in het warme water van de Golf van Mexico. Zoek daarna naar Sand Dollars op het witte strand met het poederachtige zand.

Er is een camping op St. George, maar die moet je ruim van te voren boeken. Wij overnachtten in Eastpoint, op het vaste land. Prachtige camping, wel prijzig (ongeveer 85 dollar).

Op de terugweg van St. George moet je dan wel echt even een ijsje eten in het felgekleurde ijstentje met de trap naar boven.


Leuk met kinderen Leuk met pubers Sportief Kamperen Dieren Ontspanning
Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan