Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park Dead Horse Point State Park, Utah 313, Moab, UT, United States

door J. van der Woning op 10-06-2015

Een klein park dat in de onmiddellijke nabijheid ligt van Moab en zeker de moeite waard is. Komt in veel routevoorstellen niet voor. Jammer dat de Nationale Park Jaarpas hier niet geldig is. Kosten zijn $20,- per voertuig maar het is zeker de moeite waard.


door Hilde en Harro op 07-09-2019

Kosten zijn inmiddels 20 dollar per voertuig. Erg mooi om te zien. Bijzonder landschap.

door anneboshuizen@hotmail.com op 30-06-2017

Kamperen in het park is schitterend, maar je kan er ook gewoon naar toe. Er zijn diverse mooie wandelingen te doen. Lopen langs de rims kan heel goed, er zijn geen hekjes gemaakt, dus opletten. We waren bij het Dead Horse Point. Een soort eiland tussen de canyons. Beneden stroomt de Colorado. De Dead Horse Overlook is indrukwekkend. De legende ook: Cowboys zouden paarden hebben samen gedreven, de beste paarden meegenomen en het “eiland” afzet. De paarden die achtergebleven waren zijn, met het het zicht op de Colorado River, omgekomen van de dorst. Er wordt niet bij verteld dat ze waarschijnlijk eerst de indianen hebben vermoord en met de paarden net zo omgingen als met hun native-medemensen, alleen hebben ze daar geen kogels voor gebruikt.

door Lisa H. op 04-11-2015

Ik zou het juist andersom doen. Canyonlands bezoeken en Dead Horse Point niet. In Canyonlands zijn de uitzichtpunten Green River Overlook en Grand View Point het allermooist. En bezoek de Mesa Arch! Je loopt in tien minuutjes naar deze boog. Vooral 's morgens, als de zon nog laag aan de hemel staat, is het zicht op de boog indrukwekkend. De zon verlicht dan de onderkant, en ver beneden je zie je de kloven van Canyonlands zich ontvouwen. Ga je toch naar Dead Horse Point State Park, dan is het gelijknamige uitzichtpunt het mooist. Je kunt daar ook prachtig kamperen (wel van tevoren reserveren).

door J. van der Woning op 10-06-2015

Een klein park dat in de onmiddellijke nabijheid ligt van Moab en zeker de moeite waard is. Komt in veel routevoorstellen niet voor. Jammer dat de Nationale Park Jaarpas hier niet geldig is. Kosten zijn $.10,- per voertuig maar het is zeker de moeite waard

door Jacomien Last-Kellij op 02-06-2015

Als je krap in de tijd zit, bezoek dan alleen dead horse state point en sla Canyonlands over. Bij dit uitkijkpunt heb je een hele mooie samenvatting van alles wat je ook in Canyonlands ziet maar dan dichter bij elkaar.

Schrijf een review
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!