Totempalenwandeling in Ducan

Totempalenwandeling in Ducan

door Erica op 11-10-2019

Tussen Nanaimo en Victoria ligt het plaatsje Duncan op Vancouver Island. Het stadje staat bekend om zijn vele totempalen.


Leuk met kinderen Cultureel Actief Ontspanning Historisch
door 6reizigers2campers op 17-05-2022

De campers geparkeerd bij de grote parkeerplaats bij Safe-On-Foods en de CO-OP tankstation. Even een stukje lopen via Trunk Road naar de Totempalenwandeling. Veel symboliek komt overeen maar toch leuk om bij een aantal de tijd te nemen om de toelichting te lezen. En als je daarna trek hebt dan kan je kijken of er een plekje vrij is bij Doghouse. Wij gingen er voor een all Canadian (American) breakfast tijdens lunch. Maar genoeg keus en het is volgens ons ook een 'local favorite'. En vergeet niet de tip voor de aardige serveerster.

door Erica op 11-10-2019

In Duncan kun je een wandeling maken langs ongeveer 40 totempalen. Deze verwijzen allemaal naar de First Nations, de oorspronkelijke bewoners van Canada. Bij alle totempalen staan bordjes met uitleg. De route is te goed te vinden. Hij wordt gemarkeerd door gele voetstappen die op de weg zijn geschilderd. Parkeren dezen wij onze RV bij de grote winkels net voor de spoorlijn (gratis).

Schrijf een review
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan