Feestdagen in Amerika

In Amerika zijn niet alle feestdagen hetzelfde als bij ons. In Amerika worden het hele jaar door bijzondere gebeurtenissen herdacht en gevierd. Er zijn speciale feestdagen voor arbeiders, nationale helden en belangrijke historische gebeurtenissen. Hier vind je meer informatie over de geschiedenis en de inhoud van bekende Amerikaanse feestdagen zoals Memorial Day en Independence Day.

 • New Year's Day: 1 januari
  New Year’s Day markeert het begin van een nieuw jaar volgens de Gregoriaanse kalender. Op deze nationale feestdag herdenkt men in Amerika het afgelopen jaar en bedenkt men goede voornemens voor het jaar dat begint.

 • Martin Luther King Day: derde maandag in januari
  Op deze feestdag viert men het leven en de prestaties van Dr. Martin Luther King, Jr. die streed voor gelijke rechten en tegen rassensegregatie in de Verenigde Staten.

 • Presidents Day: derde maandag van februari
  Presidents Day is een feestdag ter ere van alle Amerikaanse presidenten. Alle ambtenaren zijn deze dag vrij.

 • Memorial Day: laatste maandag in mei
  Memorial Day is vergelijkbaar met 4 en 5 mei in Nederland. Enerzijds worden Amerikaanse militairen herdacht, anderzijds is het een feestdag met parades en concerten. Memorial Day luidt ook het begin van het toeristische seizoen in. Amerikanen vieren dit met korte vakanties tijdens het Memorial Day Weekend.

 • Independence Day: 4 juli
  Tijdens Independence Day wordt de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten gevierd. Er zijn toespraken, parades en ceremonies en veel families komen bijeen voor een concert, picknick of barbecue.

 • Labor Day: eerste maandag in september
  Deze feestdag is bedoeld om arbeiders te bedanken voor hun bijdrage aan de Amerikaanse economie en samenleving. Scholen en bedrijven zijn gesloten. Labor Weekend ziet men als einde van het zomerseizoen, veel Amerikanen gaan er een weekendje op uit.

 • Patriot Day: 11 september
  Op Patriot Day herdenkt Amerika de slachtoffers die vielen bij de terroristische aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon, op 11 september 2001.

 • Columbus Day: tweede maandag in oktober
  Op Columbus Day viert men (je raadt het misschien al) de ontdekking van Amerika door Christopher Columbus. De federale feestdag wordt niet overal in het land gevierd.

 • Halloween: 31 oktober
  Tijdens deze griezelige feestdag gaan kinderen verkleed langs de deuren met de leus 'trick or treat'. Halloween is ook een feest voor volwassenen.

 • Veterans Day: 11 november
  Op deze dag worden Amerikaanse veteranen geëerd en bedankt voor hun bewezen diensten.

 • Thanksgiving: vierde donderdag in november
  Een van Amerika's bekendste feesten. Familie en vrienden komen samen en genieten een grootse maaltijd, vaak met gevulde kalkoen, aardappelpuree en cranberrysaus.

 • Christmas: 25 december
  Kerstmis is een katholiek feest waarbij de geboorte van Jezus Christus wordt gevierd. In de meeste Amerikaanse staten kent men alleen eerste kerstdag.

Nog meer feest(dagen)

Nog niet uitgelezen? Check:

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan