Down on the lazy river

Door Flip van Pruissen - 22-09-2011 04:12

De dag begon een beetje vervelend: Gisteren de toezegging gekregen dat we een plek hadden die we gemakkelijk konden verlengen, maar toen we dat vanmorgen probeerden waren ze fully booked. Wij teleurgesteld weg. Wat dan? Dan toch maar doorrijden naar de Grand Canyon? Ja, laten we het varen dan maar vergeten en doorrijden. Zo'n 6 mile buiten Page kom je dan aan een plek die "Horseshoe Bend" heet. Dat is een grote bocht in de Colorado River waar je vanuit grote hoogte op neer kunt kijken. Dat deden we. En toen zagen we in de diepte die bootjes varen van de Smooth River Raft. Vooral Tineke had daar enorme zin in en ook ik vond dat we dit toch eigenlijk mee moesten maken. We besloten om maar eens te bellen naar het adres dat we in een folder vonden van die raft firma om dan maar te kijken of we morgen mee konden en tot onze verassing konden we vanmiddag nog mee! Dan toch nog maar eens proberen of we op dezelfde camping terecht konden op een plek zonder hookups. Toen ook dat telefoontje succesvol was, kon onze dag niet meer stuk. Van 13.00 tot 17.30 heerlijk gevaren op de Colorado River. Geen woeste tocht over stroomversnellingen. Wél op van die grote opblaasboten maar rustig op een motor in plaats van op de stroom van het water. Weer een Navajo aan het roer. Richie, maar dit keer een romantische, leuke, intelligente kerel, die ons verraste met fluitspel en gedichten onderweg. Er ging nog een boot gelijk met ons van start met een enorm luidruchtige kerel: blij dat we die niet hadden! Prachtige tocht door de rivier met opzij meer dan torenhoge rotsen en prachtige natuur. Nu dus onderin de Horseshoe Bend kijkend naar de mensen daarboven. We voelden ons allebei perfect gelukkig.

Nu weer op de camping terug. Typend en etend in het donker.

Groetjes.

Reacties

Inge Jochems 22-09-2011 17:11 {{button-3977}}

Jullie maken heel wat mee op jullie reis. Jullie zien erg veel zeg! Mooie ervaringen die niemand jullie meer af kan pakken. Geniet maar lekker zo saampjes aan de andere kant van de wereld, het werk hier gaat toch wel door!!

Groetjes Inge

wil en marga 22-09-2011 22:29 {{button-3991}}

we hebben jullie even op onze reactie laten wachten; druk, druk, en als je dan die prachtige natuurwonderen ziet, daar word je toch wel even stil (rustig) van!!!! wat zijn jullie toch een stel bofkonten. Flip, je geeft een mooi reisverslag. heel veel gr en knuffels
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan