Laatste week

Door Harry de Jong - A long time ago

29 augustus, in Avila/Pismo Beach. We hebben het 5 km lange Bob Jones trail naar het strand gelopen.  Op het strand was het druk, op zondag staan alle Amerikanen met hun familie en barbecue’s op elke picknick plaats en bij de stranden. Maar wel gezellig. Harry en Frieda hebben even gezwommen, maar hier was het water van de zee al weer wat koeler dan in Malibu.
Op de terugweg hebben we even een hapje gegeten in het restaurantje dat aan de route van het Bob Jones trail ligt.

30 augustus zijn we naar Marina Dunes RV gereden. Dit was een lange maar mooie route over de One. Ook zijn we bij Heurst Castle langs geweest, maar we hebben de tours niet gedaan. Hier hadden we niet genoeg tijd voor.
Toen we in Marina aankwamen zijn we eerst weer lekker naar de zee gelopen en zijn een poosje op het  strand geweest. Ook hier weer hele hoge golven en een harde wind deze keer.

31 augustus zijn we naar Moss Landing gereden. Dit was niet veel verder, maar de camping is mooier en hier kun je ook heerlijk naar het strand lopen. Dit hebben we dan ook gedaan en we hebben pelikanen, zeeotters, dolfijnen, zeehonden  en in de verte walvissen gezien, plus een paar dode zeehonden en heel veel dode vogels op het strand.

1 september, nog steeds in Moss Landing, zijn we weer naar het strand geweest en deze keer hadden we de verrekijker mee. Nu konden we de walvissen beter zien en dat is een prachtig gezicht. We hebben  een heerlijk stuk langs het strand gelopen. ’s Ochtends was het voor het eerst tijdens onze vakantie bewolkt, maar ’s middags scheen de zon weer volop.

We hebben (bijna) vier prachtige weken gehad, veel gezien en ver gereden. Steeds prachtig mooi weer en soms bloedheet. Onweer en regen in Las Vegas, maar dat was maar een dikke bui.

2 september hebben we de Camper weer ingeleverd en dit ging mooi vlot. Daarna zijn we met de taxi naar ons hotel gegaan en we konden lopend naar de Fishermans Wharf. Daar hebben we de hele middag wat rondgewandeld en in veel winkeltjes gekeken. 

Reacties

Christina A long time ago

Jim ha prachtige wiken hân lès ik wol.
Wat is it omflein. Wannear fleane jim wer?
Groeten fan ús allegear

Christina A long time ago

Jim ha prachtige wiken hân lès ik wol.
Wat is it omflein. Wannear fleane jim wer?
Groeten fan ús allegear
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!