Banff + Lake Winnewanka

Door Bart Averals - 16-06-15 02:08

Wandeling langs Lake Winnewanka: warm, zon en prachtige uitzichten. Herten en veel eekhoorns gezien.

Reacties

Anouk 16-06-15 07:50

En waar blijven de beren?

hypo 16-06-15 10:20

veel eekhoorns = veel eikels

Carine Coosemans 16-06-15 14:12

En waar blijven de foto's?

pierre en jeannine 16-06-15 14:31

juist belastingsbrief ingevuld wanneer we wat terugtrekken gaan we zeker eens naar hofstaden en wanneer er een mirakel aan vasthangd ook naar canada we willen ook eens tamme circusberen zien geniet ervan met volle teugen wij ook warme groetjes

Prins Laurent 16-06-15 17:42

Bezoek het 'Meer van de Geesten' vlak bij het dorp Banff en ga vissen, varen of wandelen.

Lake Minnewanka is het grootste meer van Banff National Park. Hier komen veel mensen op af om te vissen, varen, wandelen, scubaduiken en te picknicken. Het parkeerterrein en picknickdeel van het meer ligt maar vijf kilometer verwijderd ten noordoosten van de plaats Banff.

Lake Minnewanka betekent in de Stoney Indiaanse taal 'meer van de geesten'. De oorspronkelijke bewoners nabij het meer dachten dat het door geesten bewoond was. En vroege Europeanen noemden dit het 'duivelmeer'. 

Eind 19e eeuw werd aan de waterkant een klein zomerdorp gesticht met hotels, werven en restaurants die vaak door vakantiegangers werden bezocht. Met de bouw van een dam in 1941 steeg het waterniveau echter met 30 meter, waardoor het dorp onder water kwam te staan. Tegenwoordig trekt dit dorp onder water scubaduikers aan.

In het midden is het meer 142 meter, en in totaal is het 28 meter lang. Op het meer worden door verschillende bedrijven boottochten georganiseerd. Vaar over het water en haal je camera te voorschijn voor foto's van de omgevende bergen. Je kunt een van deze boottochten op de dag van aankomst bij het parkeerterrein reserveren. Daarnaast kun je hier visrondleidingen boeken. Kies voor een dag vissen op het meer naar Amerikaanse meerforel.

Langs het meer lopen verschillende wandelroute. Deze variëren van korte wandelingen tot routes die een hele dag in beslag nemen. Huur een fiets in Banff en leg de 25 kilometer rondom het meer af. Let goed op of je wilde dieren tegenkomt en hou je camera in de aanslag. Je kunt er onder andere herten, beren, bergschapen en adelaars tegenkomen. Blijf uit de buurt van de beren en ga nooit alleen op pad.

Het populairste seizoen om de streek te bezoeken is de zomer. Tijdens deze periode zijn voorzieningen zoals het parkeerterrein en beschutte picknickplekken vaak snel vol, dus zorg ervoor dat je vroeg op de dag bij het meer aankomt. 

In de winter bevriest meer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie