Dag 3 - fietsen in Central Park, lopen over Brooklyn bridge, Times Square

Door Familie van de Koppel - den Dekker - 04-08-2017 04:33

Vandaag onze laatste dag in New York, in tegenstelling tot gisteren een strakblauwe lucht en ruim dertig graden. Voor de verandering met de metro naar de diverse plaatsen in de stad gereisd. Tijmen is onze spoorzoeker en pluist de route uit. Metro doet erg oud aan en op de meeste plekken was het op de perrons ontzettend heet, we schatten boven de 40 graden; gelukkig is het in de metro's zelf lekker koel. 

Vanuit het hotel vanochtend via Times Square naar het metrostation gelopen richting Central Park. Daar zijn we met een groepje andere toeristen o.l.v. een gids op de fietsen gestapt en hebben we 2uur door het park gefietst. Diverse stops gemaakt bij o.a. Belvedère castle, strawberry fields (gedenkplaats John Lennon die daar honderd meter vandaan is vermoord), en Bethesda Terrace. Na deze leuke tocht heerlijk Mexicaans geluncht op Columbus Avenue en daarna met de metro naar Brooklyn bridge, die de verbinding vormt tussen Manhattan en Brooklyn over East River. We zijn de brug opgelopen en hadden o.a. prachtig uitzicht op Manhattan. Op de superdrukke brug ligt boven de auto rijbanen een apart fiets- en voetpad. 

Eind van de middag per yellow cab naar South street  Seaport, een leuk wijkje met bars  en winkeltjes in een oud havengebied. en begin van de avond nog even terug naar Times Square, waar het inmiddels donker werd en de mega lichtreclames alles en iedereen (druk!) overweldigend verlichtten..

We sluiten New York City hiermee af. Een onvergetelijke ervaring waarbij we alles hebben gezien en gedaan wat we deze vakantie wilden. Maar er blijft nog genoeg over om nog eens terug te komen!

Reacties

Ankie 04-08-2017 08:33 {{button-47455}}

Wat een leuke ervaring moet t zijn om dit als gezin te zien en beleven. Leuk om te lezen. Veel plezier op jullie verdere reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan