Los Angeles

Door Marielle Wagemaker - 26-07-2019 08:52

We zijn alledrie vroeg wakker en gaan ontbijten bij het restaurantje van het motel. Vigo en Mika bestellen heerlijke pancakes en ik neem gebakken eieren met bacon. Zo uitgebreid ontbijten we normaal,nooit.

We lopen naar de Hollywood boulevard die valkbij het motel ligt en beginnen aan de tocht over de walk of fame. Ik verwacht Disney schoon en PC Hooftstraat chique maar we krijgen achterbuurt sjofel en Berlijn smerig. Alles is oud, afgeleefd en grauw en het stikt er van de zwervers. Mika voelt zich absoluut niet op zijn gemak en schrikt van elk geluid. Ook ik vind het niet prettig en omdat ik me heel verantwoordelijk voel voor de twee jongens ben ik minder op mijn gemak dan anders.

We zien gelukkig ook leuke dingen en Vigo fotografeert bekende namen op de sterren op de walk of fame. Na een paar uur sjouwen zijn we het wel zat en gaan terug naar het motel waar we even met de voeten omhoog gaan. Rond 4 uur stappen we in de auto om naar het uitkijkpunt te rijden vanwaar je de letters Hollywood goed kunt zien. We kronkelen een uur door de bergen maar komen nergens waar we een mooie foto kunnen maken. Als we naar het 'echte' uitkijkpunt gaan valt de afstand tot de letters zo tegen dat we niet eens een foto maken maar direct doorrijden. De tweede poging om vanaf Mulholland drive een foto te maken mislukt ook omdat we niet precies weten waar we heen moeten en de navigatie niet heel duidelijk is. We besluiten door te rijden naar Santa Monica om daar de pier te bezoeken. Dat hadden we beter op een ander tijdstip kunnen doen. Het verkeer in en om LA is vreselijk en we komen pas om 8 uur daar aan, om vervolgens lang te moeten zoeken naar een parkeerplek. Eenmaal op de pier is het erg gezellig en als we ook nog een restaurant uitgekozen hebben waar de mosselen heerlijk blijken hebben we het prima naar onze zin. 

We hebben minder van LA gezien dan we gehoopt hadden en wat we gezien hebben viel een beetje tegen. Mika wil nog graag down town LA bekijken. Morgen eerst naar Universal studios en dan kijken of we nog tijd over hebben om dat te doen.

 

Reacties

Els 26-07-2019 15:12 {{button-58824}}

Veel plezier in Universal studio’s vandaag!!
Hopelijk daarna toch nog wat moois te ontdekken LA. Xx

Netty 26-07-2019 23:48 {{button-58846}}

Fijn om wat te horen en wat een leuke foto's! Veel plezier in universal studio's !

Omamabea 27-07-2019 23:03 {{button-58890}}

Beetje jammer wel, toch hele ervaring. America toch wat minder great dan Trump beweert! 😀 Wel geweldig dat universal een succes was! En down town nog gelukt? Heeeel benieuwd naar de camper! Kus allemaal!

Yrsa 29-07-2019 19:30 {{button-59015}}

Mindere dingen en heerlijke dingen dus, wat een bijzondere ervaring! Lekker genieten. Kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan