Zondag 12 juni

Door Thea en Wout van Dijk - 12-06-2022 14:05

Vandaag heel, heel vroeg wakker. Dat kwam omdat de Formule Een race in Bakoe om 5 uur plaatselijke tijd begon. Voor Geert genoeg reden om de televisie om vijf uur in te schakelen. 
Je begrijpt dat we daardoor weer vroeg op pad waren. Eerst maar eens in Wall, Mainstreet de verzameling winkeltjes e.d. bekeken. Op de hoek van de straat was een drive terug koffiekeet, waar heel goede niet- Amerikaanse capuchino gemaakt werd. Dat was een goed begin van de nieuwe  reisdag. We namen direct onder Wall de scenic route door Badlands en werden getrakteerd op Bisons, marmotten (ofzoiets) en herten. Volop foto's gemaakt dus. Na Badlands kwamen we onder Rapid City ( nog steeds South Dakota) in de Black Hills. Onze weg vervolgend naar het zuiden koersten we naar Mount Rushmore. Heel indrukwekkend: vier presidentskoppen uitgehouwen in de bergen. Het was druk, een toeristische trekpleister, maar ook wel begrijpelijk voor een zondag.  We namen er de tijd voor. Een stukje zuidelijker doet men al sinds 1948 moeite om een indiaan op zijn paard uit de rotsen te houwen: Crazy Horse Memorial. Dat werk vordert maar heel langzaam, maar is wel een toeristische attractie en als zodanig ingericht.

Na de twee beeldhouwwerken zetten we koers naar Custers State Park. In Wind Cave NP leidde een parkranger ons door een stuk ondergrondse grot. Dat was maar en heel klein stukje van een groot complex. We brengen de avond en nacht door in Custers SP, in de State Game Lodge, vroeger het zomer Witte huis van een vroegere president (summer White house, president Calvin Coolidge, family and staf occupied these buildings 1927). Dit schrijfwerk moet even in de lobby gebeuren, op de kamers is geen WiFi,

Maar dit was weer een geweldige dag. Wordt vervolgd. Zie ook de foto's.

Reacties

Chris van Dijk 13-06-2022 10:49 {{button-62740}}

We zijn weer op de hoogte
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan