En door Zion via Orderville naar Ruby’s bij Bryce

Door Caroline de Jong - 03-05-2023 05:26

In Zion is het lekker warm.

Naar Bryce Canyon kunnen we de 89 volgen dwars door Zions National Park, met een extra pas voor grote vehicles worden tegenliggers gestopt zodat  onze hoogte van de camper geen probleem is en ik het midden vd weg kan houden. Maar zó gaaf!

Onderweg naar Bryce kunnen we mee op een tourtje te paard in western stijl naar Red hollow rock canyon, de paarden pauzeren als wij er door de kloof lopen met een medicinale appelboom: zó mooi én erg leuk!!

De weg verder volgend naar Bryce komen we red rock canyon tegen met tunnelboogjes in het gesteente. Met een stop daarvan te genieten,

vervolgen we ons pad naar de campground van Ruby's; het ligt stukken hoger en in de nacht is het dan ook maar 4*C. Eerst een zelf gebouwde barbecue en een erg lekkere steak van waguya beef!

De volgende dag bezoeken we Bryce Canyin: hiken van Sunset / sunrise  point naar Queens gardens en ook een stukje andere kant op.

Dan mbv de shuttle naar Beyce point op ca. 2900 m hoogte: top uitzichten. En in de namiddag na een pauze op de camping: ATV met razor rally rijden in Topic Bryce: super leuk en we zien een ancient dier van voor de vorige ijstijd: de pronhorn (rent 70 mijl/u, 20 " volhouden), ws om de sabeltandtijger voor te blijven. Verder vernemen we over indianen en early settlers die een canyon gegraven hebben met pikhouwelen voor water!

Wat een topdag: we sluiten af nadat we de modder weg gedouched hebben met een maaltijd in Ruby's Inn!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan