The Next Big One in North West USA and Canada Door Nanno

Wij zijn Marga en Nanno en gaan samen met Kalle op reis. Dit is: The Next Big One!

De reis gaat naar Seattle in het noordwesten van Amerika. Dit gebied ligt in de Cascadia Subduction Zone en is onderdeel van de Ring of Fire vol vulkanen om de Grote Oceaan. De aardplaat onder zee schuift hier onder de aardplaat van het het land. Dit zorgt voor mega aardbevingen van schaal 9 of meer. Met schaal 9 of meer krijg je mega tsunami’s en zullen bijna alle gebouwen instorten. Misschien dat de vulkanen die hier liggen dan ook getriggerd worden? Alleen sinds Europeanen hier zijn gekomen 250 jaar geleden is dit niet meer gebeurd. Uit grondonderzoek en de tsunami-administratie van Japan sinds het jaar 600, blijkt dat de laatste in 1700 was. Op 26 januari om 21 uur in de avond kwam in Japan een tsunami aan zonder dat er een aardbeving was. En die kwam dus uit dit gebied. Uit onderzoek naar grondlagen blijkt dat in de laatste 10.000 jaar gemiddeld om 243 jaar een beving is en het is nu 324 jaar geleden. Dus gespannen wachten op de Next Big One. Gelukkig is er niets gebeurd toen wij er waren en wij zijn weer veilig thuis.

Daarnaast slaat de Next Big One op deze grote reis die we gemaakt hebben, na eerdere reizen naar Amerika. En de Next Big One is onze jongste die ook geslaagd is voor de middelbare en de reden waarom wij de reis maken. En dat is toch positiever dan een aardbeving.

We zijn gevlogen naar Seattle en hebben toen in 3 weken een rondje tegen de klok in gemaakt langs parken in Amerika en Canada. Na die 3 weken zijn we nog 2 dagen in Vancouver geweest en 2 dagen in Seattle, voordat we terugvlogen.

Via Tioga zijn de RV en de vluchten geboekt. We vlogen van Amsterdam naar Seattle en terug met een tussenstop in Londen. De RV die we hadden was een C25 van Cruise America. Die is iets kleiner dan een C30 die we eerder hadden, maar we zijn nu ook maar met zijn 3-en niet meer met 5 of 6. De RV was prima, maar een jaartje oud dus nog niet echt sleets. Wel rammelt alles continu, maar dat ligt ook aan de wegen in Amerika. In Canada was het een stuk minder. Belasting betalen is dus niet zo slecht idee ;-) als je het verschil tussen Amerika en Canada ziet.

Veel leesplezier.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan