Vraag offerte

  Great Lakes

Ontdek tijdens deze rondreis de vijf grote meren bij de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. De reis begint met de diverse stad Toronto aan Lake Ontario. Je vervolgt de weg langs Lake Erie, Lake Huron, Lake Superior en tot slot Lake Michigan. Deze afwisselende route brengt je naast de prachtige natuur van onder andere de Niagara Falls en Apostle Islands ook indrukwekkende steden zoals Detroit, Chicago en Minneapolis.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Toronto

Je reis begint in Toronto.

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Toronto Ontario

Dag 2. Toronto

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto Kensington Market

Dag 3. Toronto - Owen Sound

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Toronto en vervolgt je weg naar Owen Sound.

Owen Sound ligt in de Georgian Bay. Museumliefhebbers bezoeken het historische Grey Roots Museum, Owen Sound Marine & Rail Museum en Billy Bishop Home & Museum (over een Canadese piloot). Voor kunst ga je naar de Tom Thomson Art Gallery; kunstenaar Thomson groeide op in deze regio. In het grote Harrison Park is een uitgebreid netwerk van wandelpaden en een mooie waterval. Bezoek ook de Indian Falls gelegen in het Indian Falls Conservation Area.

Owen Sound Ontario

Dag 4. Owen Sound - Manitoulin Island

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Dit traject bevat een ferry van Tobermory naar South Baymouth.

Manitoulin Island is een van de eilanden in Lake Huron, een van de vijf Great Lakes. De waterrijke natuur op Manitoulin Island is ongerept en de omgeving nodigt uit tot wandelen. Een populaire route is de Cup and Saucer Trail, die 18 kilometer ten westen van Little Current begint. Wandel door tot de top van de Cup & Saucer Bluff, dit is het hoogste punt van het eiland met een prachtig uitzicht over de Georgian Bay.

De ferry van Tobermory naar South Baymouth vaart tussen mei en eind oktober elke dag. Ze hebben maar enkele afvaarten per dag. Zorg ervoor dat je deze ruim op tijd reserveert.

Manitoulin Island

Dag 5. Manitoulin Island

Manitoulin Island is het grootste eiland ter wereld dat in een binnenmeer ligt. Het eiland is vanuit het noorden van Ontario bereikbaar via Highway 6, kom je vanuit het zuiden? Neem dan de veerboot vanaf Tobermory. Geliefd op het natuurrijke Manitoulin Island zijn de Bridal Veil Falls, waar het water over een kalkstenen klif naar beneden stort. Ook leuk: Misery Bay Provincial Park (met vlakke rotsplaten en veel vogels) en een mooie vuurtoren.

Manitoulin Island

Dag 6. Manitoulin Island - Mackinac Island

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je komt vandaag aan in Saint Ignace. Dit is één van de oudste stadjes van de staat Michigan. Rij vanuit Saint Ignace via de indrukwekkende Mackinac Bridge naar Mackinaw City. Deze brug strekt zich uit over 2.625 meter en daarmee de vierde langste hangbrug ter wereld. Naast deze brug vind je het koloniale Fort Michilimackinac waar je meer te weten komt over de historie van deze regio. Net buiten Mackinaw City vind je het Historic Mill Creek Discovery Park. In deze voormalige houtzagerij kun je diverse demonstraties bijwonen maar ook ziplinen vanaf onder andere de 129 meter hoge Eagle's Flight Zipline.

We verblijven twee nachten in Saint Ignace of Mackinac City zodat we de volgende dag Mackinac Island kunnen bezoek te voet. De ferry's naar Mackinaw Island vertrekken zowel vanuit Saint Ignace of Mackinaw City.

Michigan, Mackinaw City

Dag 7. Mackinac Island

Wil je weten hoe het leven eruitzag in 1880 op Mackinac Island? Bezoek dan het oudste, historische fort van de Verenigde Staten dat nog overeind staat: Fort Mackinac. In het Mackinac State Historic Park zijn veertien historische gebouwen te vinden die nog helemaal intact zijn. Luister hier naar oude militaire muziek, bekijk de informatieve films en bezoek de oude binnenstad en historische haven. Niet schrikken als je een bulderend kanon hoort afgaan, het hoort er allemaal bij!

Mackinac Island, Michigan

Dag 8. Mackinac Island - Pictured Rocks National Lakeshore

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Zandstenen kliffen, stranden, duinen, watervallen, meren en bossen trekken bezoekers naar Pictured Rocks National Lakeshore. De Pictured Rocks liggen aan de zuidoever van Lake Superior en danken hun bijzondere kleuren aan koper, ijzer en mangaanoxide. De National Lakeshore strekt zich ruim zestig kilometer uit tussen de plaatsen Munising (oost) en Grand Marais (west). Het is de ideale plek voor wie houdt van natuur. Er zijn veel wandelroutes naar watervallen en de mooie kleurrijke rotsen. Ook kun je een boottocht maken. De National Lakeshore heeft verschillende campings.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Dag 9. Pictured Rocks National Lakeshore - Bayfield

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Bayfield is de perfecte uitvalsbasis om de ruige Apostle Islands in Lake Superior te ontdekken. Je kunt zelf een kajak huren en naar één van de 21 eilanden peddelen, maar het is ook mogelijk om mee te gaan met een tour of cruise. Ook biedt het park talloze wandelmogelijkheden. Helder water, rotsformaties onderwater en fascinerende scheepswrakken zorgen daarnaast voor uitstekende duikmogelijkheden. In Bayfield bevindt zich het Apostle Islands National Lakeshore Visitors Center. Hier kun je meer informatie krijgen, een introductiefilm bekijken en exposities bewonderen over de geschiedenis van het park.

Bayfield Apostle Islands

Dag 10. Bayfield

De Chicago Tribune benoemde Bayfield tot beste kleine stadje in het middenwesten van de Verenigde Staten. Het is een gezellige 'resort town' met heuvelachtige straten, Victoriaanse woningen en appelboomgaarden. In de zomermaanden, vanaf eind juni tot begin september, hebben ze elke dinsdag 'Concerts by the Lake' waar je op je eigen kleedje kunt genieten van muziek met op de achtergrond de ondergaande zon. Begin oktober houden ze hier het jaarlijkse Bayfield Apple Festival. Compleet met Apple Queen en appelschilwedstrijd. Het hoogtepunt van het festival is de Grand Parade waarbij een 400 man tellende marchingband het nummer 'On Wisconsin' ten gehore brengt.

Bayfield Wisconsin

Dag 11. Bayfield - Minneapolis

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Minneapolis vormt samen met het aangrenzende Saint Paul de Twin Cities. Waar Saint Paul veel historische panden telt, is Minneapolis de moderne broer. Minneapolis is de culturele hoofdstad van de Midwest. Bezoek zeker het Minneapolis Institute of Art. De zeer diverse collectie varieert van Amerikaans modernisme tot de Romeinen. Het museum is gratis toegankelijk. Ook First Avenue is een bezoek waard. Op de muren van deze nachtclub prijken namen van sterren als Lenny Kravitz en UB40. First Avenue was het main stage van Prince, die er scenes uit zijn muziekfilm Purple Rain opnam.

Minneapolis, Minnesota

Dag 12. Minneapolis - La Crosse

Afstand: 250 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In de staat Wisconsin, aan de Mississippi-rivier, ligt het stadje La Crosse. De omgeving van La Crosse wordt gedomineerd door water. De Mississippi stroomt door de stad en er zijn een aantal meertjes, waaronder Target Lake en Blue Lake. In het noorden ligt ook nog Lake Onalaska. Met een ouderwetse stoomboot kun je de waterrijke omgeving verkennen. La Crosse heeft bovendien vele stadsparken. Leuke bezienswaardigheden zijn uitzichtpunt Grandad Bluff en het kerkje Shrine of Our Lady of Guadalupe. In het oosten van de stad liggen een groot golfterrein en het Hixon Forest Park. Daarnaast herbergt de stad een gigantisch winkelcentrum. Er zijn enkele kleine musea en galerijen waar exposities worden gehouden.

La Crosse Wisconsin

Dag 13. La Crosse - Madison

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Zin in een bezoek aan een stad die bekend staat om de prachtige universiteit (Madison University), knusse eetgelegenheden en gemoedelijke sfeer? Madison in Wisconsin heeft het allemaal. Sla ook een bezoek aan het Wisconsin State Capitol (parlementsgebouw van Wisconsin) niet over, de koepel ziet er van binnen én van buiten prachtig uit.

Madison University

Dag 14. Madison - Chicago

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Enorme wolkenkrabbers tekenen de skyline van Chicago. De 442 meter hoge Willis Tower is een van de bekendste. Vanaf het Skydeck (103e verdieping) heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De 'Windy City' is daarnaast de thuisbasis van de jazz- en bluesmuziek. Bezoek in de zomermaanden zeker een (gratis) concert in Millenium Park. Hier vind je ook veel kunstwerken, waaronder Cloud Gate ('The Bean'), Crown Fountain en BP Bridge.

Chicago, Illinois

Dag 15. Chicago

Chicago is een ware museumstad. Tenminste, wanneer je ten zuiden van Grant Park bent. Bezoek hier zeker het Field Museum of Natural History, met het meest complete Tyrannosaurus Rex-skelet ter wereld. Andere aanraders zijn het Adler Planetarium & Astronomy Museum, het Art Institute of Chicago en het John Hancock Center. Een andere leuke plek is de Navy Pier. Maak hier een sightseeing tour over het water of bekijk een vuurwerkshow boven Lake Michigan op een zwoele zomeravond.

Chicago, Illinois

Dag 16. Chicago - Holland

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In Holland, Michigan waan je je even in Nederland. Het plaatsje werd in 1847 opgericht door Nederlandse immigranten en sindsdien lijkt er weinig veranderd. Tulpenvelden, oude herenhuizen, molens en dijken verrassen de bezoeker. Vanuit verschillende stadsparken met strand kijk je uit over Lake Macatawa, Lake Michigan en de Big Red Lighthouse.

Holland Michigan

Dag 17. Holland - Detroit

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Detroit, de stad van de auto-industrie en Motown, wordt geroemd om zijn architectuur. Na een periode van verval en leegstand, krabbelt de stad overeind. Bezienswaardigheden zijn de gebouwen in het theaterdistrict: onder andere het Michigan Central Depot uit 1913 en het Westin Book Cadillac Hotel zijn de moeite waard. De skyline van Detroit wordt verder getekend door moderne wolkenkrabbers, zoals het One Detroit Center en het Renaissance Center. De skyline is het beste te zien vanaf de overkant van de Detroit-rivier, in het Canadese Windsor.

Detroit, Michigan

Dag 18. Detroit

Een aanrader in Detroit is het Henry Ford Museum. Hier vind je de bus waarin de donkere Rosa Parks weigerde op te staan voor een blanke, en een dorp met ongeveer honderd historische gebouwen. Muziekliefhebbers mogen absoluut het Motown Museum niet missen, gevestigd in Hitsville U.S.A., het eerste ‘hoofdkwartier’ van platenlabel Motown. Bezichtig ook Studio A, waar onder andere Stevie Wonder en de Jackson Five hun platen opnamen.

Detroit, Michigan

Dag 19. Detroit - Kitchener

Afstand: 280 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Onder de rook van Toronto, ingeklemd tussen drie van de Grote Meren, bevindt zich een heuvelachtig landbouwgebied met tientallen stadjes en dorpen. Een van de grootste plaatsen is Kitchener, dat een Duits tintje heeft. Ten noorden van Kitchener ligt ‘Mennonite Country’, met St. Jacobs als centrum. Mennonieten zijn een conservatieve groep gelovigen, die moderne invloeden weren. Ze wonen op grote boerderijen rond St. Jacobs en verplaatsen zich nog vaak met paard en wagen. Een boerderij bekijken kan via een tour, in het Mennonite Story Visitor Centre kom je meer te weten over de geschiedenis en het geloof.

Kitchener Ontario

Dag 20. Kitchener - Niagara Falls

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Niagara Falls bestaat uit drie watervallen langs de Amerikaans-Canadese grens. Horseshoe Falls, de grootste waterval, ligt in het Canadese Queen Victoria Park. De American Falls en Bridal Veil Falls liggen in Amerika, je kunt ze bewonderen via de Rainbow Bridge. Skylon Tower, Prospect Point en Observation Tower bieden je spetterende uitzichten. Wil je het watergeweld van dichtbij ervaren? Overweeg dan Journey behind the Falls (een lift naar beneden) of Maid of the Mist (een boottocht).

Niagara Falls Ontario

Dag 21. Niagara Falls - Toronto

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Zere voeten van het rondstruinen door Toronto? Trek je terug in het mooie Tommy Thompson Park, gelegen op een schiereiland in Lake Ontario. Het is een prima locatie om te wandelen, fietsen en vogels te bekijken. Voor meer rust kun je een uitstapje naar de Toronto Islands maken. Deze kleine eilandengroep met mooie stranden, bossen en gazons is autovrij en bereikbaar via een veerpont (vertrek vanuit Harbour Square). Heb je niet de tijd om de stad te verlaten, bezoek dan de parken aan de waterkant.

Toronto bezienswaardigheden

Dag 22. Toronto

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Toronto bezienswaardigheden

Dag 23. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan