Redactionele blogs

Las Vegas: love it or hate it

Door Maurits van den Toorn op zo 30 jul 2017 11:00:00

Las Vegas: je vindt het fantastisch óf je vindt het afschuwelijk. Een tussenweg is bijna niet mogelijk. Het is vast en zeker een van de raarste plaatsen op aarde en een must see als je een trip maakt door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Als je na afloop uitpuft in een van de natuurgebieden kun je altijd nog beslissen of je het ‘wow’ of ‘helemaal niks’ vond.

Welkom in Las Vegas

Alternatieven voor Wells Gray

Door Onze redactie op ma 10 jul 2017 19:20:00

Wells Gray Provincial Park is tijdelijk afgesloten voor publiek. Dit is omdat er in British Columbia momenteel bosbranden zijn. Het is uitsluitend een voorzorgsmaatregel: er is geen brand in het park. Erg jammer natuurlijk, als je dit watervalpark graag wilde bezoeken. Gelukkig zijn er andere opties om te genieten van de prachtige omgeving! We zetten ze in deze blog op een rijtje.

Bosbranden British Columbia

De Amerikaanse vlag

Door Maurits van den Toorn op di 4 jul 2017 10:10:00

Tijdens een reis door Amerika heb ik wel eens het idee gehad om te tellen hoeveel keer je tijdens zo’n rondreis de vlag – de Stars & Stripes, bedoel ik – tegenkomt. Zoiets is om te beginnen een nogal zinloze activiteit, maar het is ook volstrekt onuitvoerbaar, want je zou na een paar weken zeker op een getal met drie nullen uitkomen.

Welkom in Las Vegas

Allemaal politie

Door Maurits van den Toorn op zo 25 jun 2017 20:05:00

Bij een trip door de Verenigde Staten kom je ongetwijfeld regelmatig zo’n klassieke blauw-witte of zwart-witte politieauto tegen. Wat misschien ook opvalt is dat er nogal wat soorten politie zijn. Van de 'klassieke' sheriff tot de State Patrol en de University Police. Een kort overzicht van de politie, van klein naar groot.

Politiewagen

Tioga Tours verhuist

Door Onze redactie op vr 23 jun 2017 10:00:00

Vechten om een bureau en dringen bij de wc’s: het hoeft niet meer! Omdat we na twaalf jaar uit onze jas zijn gegroeid in Sint Jansklooster, zijn we in het weekend van 23-24 juni verhuisd naar een prachtig pand in Zwolle!

Verhuizing Tioga Tours

15x Songs over New York

Door Maurits van den Toorn op ma 19 jun 2017 19:20:00

New York, New York! Is New York de meest bezongen stad ter wereld? Ik zou er geen weddenschap over durven aangaan, maar het zou heel goed kunnen. Alleen al het aantal songs met in de titel de woorden ‘New York’, ‘NYC’ of ‘Manhattan’ loopt in de honderden. Een echte inventarisatie is dan ook onbegonnen (en ook zinloos) werk. Daarom hier een kleine en onvermijdelijk persoonlijke keuze: 15 songs over New York.

New York, Empire State Building

Music Monday - Soul & Seventies

Door Maurits van den Toorn op ma 5 jun 2017 19:45:00

Alleen al de titel van dit stukje kan de echte soulliefhebbers in de gordijnen krijgen, want hoezo soul and seventies? Soul en het verwante R&B is nog steeds populair! Klopt, maar het hoogtepunt van de populariteit van soul lag - in ieder geval in Europa - in de jaren zeventig. In deze blog: alles over het ontstaan van soul.

James Brown 1969

Restauranttips in Canada

Door Irene Hummel op di 30 mei 2017 19:53:00

Waar vind je die overheerlijke tapas, dat malse lamsvlees en vis die je doen watertanden? Dit zijn de upcoming, trendy restaurants in Canada, waarvan wordt gefluisterd dat je er een keertje moet aanschuiven.

Restaurant Canada
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan