Redactionele blogs

Impeachment

Door Maurits van den Toorn op do 25 mei 2017 19:35:00

De laatste tijd valt met enige regelmaat het begrip impeachment. Dit vanwege de contacten die verschillende leden van de regering-Trump met Russische overheidsfunctionarissen zouden hebben gehad. Daar komt nog bij dat de president zich met het onderzoek daarnaar lijkt te bemoeien door FBI-directeur Comey te ontslaan. Het leidt tot gefronste wenkbrauwen, want zoiets lijkt op belemmering van de rechtsgang en dat is een ernstig vergrijp dat kan leiden tot impeachment.

inauguratie Trump

Met de vlam in de pijp

Door Onze redactie op do 11 mei 2017 19:10:00

Amerika en Canada zijn heel westers, maar lijken in sommige opzichten totaal niet op Europa. Denk bijvoorbeeld aan het geven van fooien, smalltalk en verkeersregels zoals keep your lane. Voor deze column geldt: don’t try this yourself!

Jasper, Alberta

10 films in Philadelphia

Door Maurits van den Toorn op ma 1 mei 2017 19:50:00

Als je op de luchthaven van Philadelphia belandt, kun je je tijdens je overstaptijd amuseren met het bekijken van de filmaffiches die overal hangen. In al deze films deed de stad Philadelphia dienst als achtergronddecor. In deze blog: 10 films die opgenomen zijn in Philadelphia!

Philadelphia, Pennsylvania

Zilverstadje Wallace

Door Maurits van den Toorn op vr 28 apr 2017 20:10:00

Laat ik eerlijk zijn: voor ik er terecht kwam, had ik nog nooit van Wallace gehoord. Terwijl Wallace een alleraardigst stadje is met ongeveer duizend inwoners, heel geschikt voor lunch of een overnachting tijdens een lange autorit. Het zilverstadje Wallace bevindt zich in de panhandle van Idaho, een gebied dat zo wordt genoemd vanwege z’n vorm op de landkaart. Het ligt op de route tussen Seattle en Yellowstone National Park.

Zilverstadje Wallace

Instagram top 5

Door Irene Hummel op zo 23 apr 2017 19:45:00

De foto’s op instagram flitsen heel snel voorbij. Jammer, want we willen er graag nog iets langer van genieten. Daarom delen we de foto's die jullie de afgelopen maanden het allermooist vonden nog een keertje met je. Dit is onze instagram top 5!

Castle Valley, Utah

Music Monday - Jazz, deel 3

Door Maurits van den Toorn op ma 17 apr 2017 20:10:00

Dixieland oftewel old style, big bands en swing, bebop, cool jazz: er was voor de jazzliefhebber in de jaren vijftig en zestig steeds meer te kiezen. Het aantal stromingen en stijlen is sindsdien nog verder toegenomen. Bovendien beleefden oudere jazzvormen een revival, waar veteranen als Louis Armstrong en klarinettist/saxofonist Sidney Bechet – in 1912 op z’n vijftiende al actief in een jazzband – van profiteerden.

Louis Armstrong

De reis is het doel

Door Maurits van den Toorn op ma 3 apr 2017 19:50:00

Het lijkt misschien een rare opmerking voor je aan een mooie reis door de Verenigde Staten of Canada begint, maar ik maak ’m toch: haast je niet! Geniet vooral ook van de tijd tussen de hoogtepunten.

Welcome in Nevada
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan