Redactionele blogs

Wandelingen in West-Canada met jonge kinderen

Door Elske Oldeboer op za 27 jan 2024 9:00:00

West-Canada biedt een rijke variatie aan wandelroutes. De ene route is nog mooier dan de andere en je geniet van adembenemende uitzichten en prachtige natuur. Ook met jonge kinderen (0-2 jaar) kun je prima een (korte) wandeling maken, soms met een buggy, maar meestal met je kind(eren) comfortabel in de draagzak. Houd rekening met de hoogteverschillen in het landschap, hierdoor kan een wandeling van vier tot vijf kilometer maar zo twee of drie uren duren.

Valley of the Five Lakes, Jasper National Park

Campings reserveren in Yosemite National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op ma 20 nov 2023 11:00:00 bijgewerkt op do 25 jan 2024 8:00:00

Campings reserveren in Yosemite National Park is als kaartjes bemachtigen voor een groot concert: binnen enkele minuten is alles vergeven. Maak je in 2024 een camperreis door West-Amerika? Grote kans dat je Yosemite National Park bezoekt en er wilt kamperen. Noteer de onderstaande data in je agenda. Vanaf dan kun je namelijk campingplaatsen reserveren in Yosemite. Zorg dat je stipt op tijd klaar zit, het liefst met meerdere mensen op verschillende laptops/computers. Niet gelukt? Halverwege deze blog vind je alternatieve campings. Belangrijk! In 2024 is het vereist om entree te reserveren voor Yosemite. Zo'n reservering is niet nodig als je op een camping in het park overnacht. Kijk voor meer info op onze blog over het reserveren van Yosemite.

bezienswaardigheden Yosemite

10 hoogtepunten van Ottawa

Door Emma Burgers op wo 18 sep 2019 0:00:00 bijgewerkt op di 23 jan 2024 15:00:00

Op zoek naar een plek waar je in de ochtend de natuur intrekt, de middag vult met een museumbezoek en de dag afsluit met een speciaalbiertje in de lokale brouwerij? Dan zou Ottawa wel eens jouw stad kunnen zijn. Deze stad is vriendelijk voor voetgangers en nog vriendelijker voor fietsers en de natuur. De hoofdstad van Ontario beschikt bovendien over een aantal uiteenlopende buurten en wordt omgeven met groen en heerlijke dagtripjes. We nemen je mee langs de tien hoogtepunten van Ottawa!

The

Top 9 bezienswaardigheden Rocky Mountains Amerika

Door Onze redactie op vr 14 aug 2020 8:30:00 bijgewerkt op di 23 jan 2024 11:30:00

De Rocky Mountains, ook bekend als de Rockies, vormen een 4.800 kilometer lang hooggebergte, met pieken tot een hoogte van 4.401 meter. De Rockies strekken zich uit van New Mexico in de Verenigde Staten naar het noorden van British Columbia in Canada. Je vindt hier talloze bezienswaardigheden zoals Yellowstone, Grand Teton en Mount Rushmore. In deze blog: de negen beste bezienswaardigheden van de Rocky Mountains in Amerika!

Grand Prismatic Spring

Campings reserveren bij Parks Canada

Door Onze redactie op ma 20 feb 2023 9:00:00 bijgewerkt op do 18 jan 2024 11:00:00

De reserveringsdata voor 2024 voor campings van Parks Canada zijn bekend. De exacte boekingsdatum verschilt per provincie en per nationaal park. De campings in Canadese nationale parken kun je het beste vooraf reserveren, ook als je reist buiten het hoogseizoen. Het zijn namelijk populaire campings die vrijwel altijd volgeboekt raken. Je moet daarom stipt op tijd klaarzitten om je camping bij Parks Canada te reserveren. In deze blog: wanneer en hoe reserveer ik een kampeerplaats in Canadese National Parks? Heb je een campingpakket bij ons geboekt? Dan geldt deze informatie niet voor jou.

Jasper Banff Road

Korte trip naar Oost-Canada

Door Elske Oldeboer op do 18 jan 2024 9:00:00

Afgelopen najaar ging onze collega Elske een week op pad om een gedeelte van Oost-Canada te verkennen. Met een groep reisliefhebbers vloog ze rechtstreeks naar Toronto, vanwaar ze met minivans naar Niagara Falls reden. Uiteraard werden ook Montreal en de prachtige natuur rondom Saints-Alexis-des-Monts niet overgeslagen. Hier vind je de highlights van haar bezoek.

Niagara Falls

9 hoogtepunten van San Francisco

Door Irene Hummel op do 15 sep 2016 19:00:00 bijgewerkt op zo 14 jan 2024 12:00:00

“If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”. San Francisco, de stad van de Golden Gate Bridge, de steile straten, gevangeniseiland Alcatraz en de cable car. Eind jaren ’60 ontstond hier de hippiecultuur. Daarmee werd San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Tegenwoordig heeft de stad de grootste gay community van de Verenigde Staten. Nog steeds heeft San Francisco grote aantrekkingskracht op muzikanten, kunstenaars en creatievelingen. Dit zijn de 9 hoogtepunten van San Francisco die je wat mij betreft niet mag missen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Top 10 stranden in Amerika

Door Onze redactie op wo 10 jan 2024 16:00:00

Wist je dat Amerika enkele van 's werelds mooiste stranden heeft? Van de oostkust tot aan de westkust vind je een overvloed aan unieke en uiteenlopende kustgebieden. We vertellen je meer over de tien mooiste stranden die Amerika te bieden heeft, wat je er kunt doen en wat elk strand uniek maakt.

Kauai, Hawaii
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan