Top 5 staatsparken in Zuidwest-Amerika

door Lisa Huis in 't Veld zo 1 mei 2016 9:00

In Zuidwest-Amerika barst het van de nationale parken. De een is nog mooier dan de ander. Het is niet voor niks dat de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite een vaste prik zijn in vele routes. Wil je eens buiten de gebaande paden gaan? Of ga je voor de tweede keer naar de VS en zoek je reisinspiratie? Dit zijn onze vijf aanraders!

Valley of Fire State Park, Nevada

Een pareltje onder de rook van Las Vegas. Valley of Fire State Park heeft de allure van een nationaal park: uitgestrekte vuurrode rotslandschappen, prachtige wandelpaden en wildlife! Het is een feest om hier rond te rijden. Om van je wandeling ook een feestje te maken, ga je vroeg op pad en neem je veel water mee.

Fire Wave in Valley of Fire State Park bij Las Vegas, Nevada

De weg door Valley of Fire State Park bij Las Vegas, Nevada

Pfeiffer Big Sur State Park, Californië

Een idyllisch landschap met woeste rotskusten, vergezichten, watervallen en redwood-bomen. Meer zien? Stop dan twintig minuten rijden zuidwaarts even bij het piepkleine Julia Pfeiffer Burns State Park voor een van de meest fotogenieke plekken aan Highway 1.

Pfeiffer Big Sur State Park in California, USA

Julia Pfeiffer Burns State Park in California, USA

Dead Horse Point State Park, Utah

Moab spant de kroon als het gaat om natuur en avontuur. Met Arches National Park en Canyonlands National Park binnen handbereik, hoef je je niet snel te vervelen. Doe je dat toch, maak dan een klein ommetje naar Dead Horse Point State Park en bezoek het gelijknamige uitzichtpunt.

Utah, Dead Horse Point State Park

Goblin Valley State Park, Utah

Kies tussen Capitol Reef National Park en Moab niet voor de Interstate, maar rijd via Highway 24 langs Goblin Valley State Park. Klim en klauter langs en over de honderden goblins (kabouters) en laat je verbeelding de vrije loop. Pak gelijk de nabijgelegen Little Wild Horse Canyon mee, een nauwe slot canyon waar je zo ver in kunt lopen als je zelf wilt.

Goblin Valley State Park, Utah USA

Wandelen door de Little Wild Horse Canyon in Utah

Colorado National Monument, Colorado

Geen staatspark, geen tastbaar herdenkingsmonument, maar een natuurgebied dat verheven is tot National Monument. De Rim Drive slingert omhoog naar de rand van het tientallen meters hoge rotsplateau. Kijk goed waar je rijdt, voor je het weet staat er een dikhoornschaap voor je neus of steekt er een eekhoorn de weg over! De zonsondergangen in Colorado National Monument zijn fenomenaal. Colorado National Monument ligt tussen Moab en Rocky Mountain National Park/Denver.

Het Colorado National Monument in Colorado

Het Colorado National Monument in Colorado
Superaanbieding camperhuur Canadream
Bekijk de Voorjaarsspecial
Kom naar de Reizigersbeurs op 19 maart in Hilversum
Meld je gratis aan