Top 5 staatsparken in Zuidwest-Amerika

door Lisa Huis in 't Veld zo 1 mei 2016 9:00 bijgewerkt op do 13 apr. 2017 10:00

In Zuidwest-Amerika barst het van de nationale parken. De een is nog mooier dan de ander. Het is niet voor niks dat de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite een vaste prik zijn in vele routes. Maar wist je dat er ook veel staatsparken zijn, die echt niet onder doen voor veel nationale parken? Ze zijn nog niet zo bekend, waardoor het er vaak heerlijk rustig is. Dit zijn onze vijf aanraders!

1. Valley of Fire State Park, Nevada

Ons favoriete staatspark is Valley of Fire State Park, een pareltje onder de rook van Las Vegas. Valley of Fire State Park heeft de allure van een nationaal park: uitgestrekte vuurrode rotslandschappen, prachtige wandelpaden en wildlife! Het is een feest om hier rond te rijden. Om van je wandeling ook een feestje te maken, ga je vroeg op pad en neem je veel water mee. In de rode rotswoestijn is namelijk weinig beschutting.

Fire Wave in Valley of Fire State Park bij Las Vegas, Nevada

De weg door Valley of Fire State Park bij Las Vegas, Nevada

2. Goblin Valley State Park, Utah

Kies tussen Capitol Reef National Park en Moab niet voor de Interstate, maar rijd via Highway 24 langs Goblin Valley State Park. De charme van dit park is dat je geen wandelpad hoeft te volgen, maar vrij mag ronddwalen. Klim en klauter langs en over de honderden goblins (kabouters) en laat je verbeelding de vrije loop. Dat dit park op nummer twee staat, heeft ook te maken met de nabijheid van een prachtige slot canyon: de Little Wild Horse Canyon. Dit is een nauwe kloof waar je zo ver in kunt lopen als je zelf wilt. Informeer van tevoren naar de weersverwachting bij de ingang van Goblin Valley. Als het heeft geregend of gaat regenen is het erg gevaarlijk een slot canyon in te wandelen. De kans op flash floods (onverwachte overstromingen) is dan groot.

Goblin Valley State Park, Utah USA

Wandelen door de Little Wild Horse Canyon in Utah

3. Dead Horse Point State Park, Utah

Moab spant de kroon als het gaat om natuur en avontuur. Met Arches National Park en Canyonlands National Park binnen handbereik, hoef je je niet snel te vervelen. Doe je dat toch, maak dan een ommetje naar Dead Horse Point State Park en bezoek het gelijknamige uitzichtpunt.

Utah, Dead Horse Point State Park

4. Anza-Borrego Desert State Park, Californië

Een hele mooie stop tussen Joshua Tree en San Diego is Anza-Borrego Desert State Park. Ook voor een dagtrip vanuit Palm Springs of San Diego is dit park geschikt. Je ziet er een uitgestrekt woestijnlandschap vol cactussen en - in het voorjaar - wilde bloemen, tegen een achtergrond van donkere bergen. Met wat geluk spot je renkoekoeken (roadrunner), steenarenden of dikhoornschapen.

Californië, Anza Borrego State Park

Californië, Anza Borrego State Park

5. Kodachrome Basin State Park, Utah

Als je de schilderachtige Highway 12 tussen Bryce Canyon National Park en Capitol Reef National Park rijdt, kun je ervoor kiezen om Kodachrome Basin State Park te bezoeken. Dit is een relatief klein en onontdekt staatspark vol eenzame rotsformaties van soms wel vijftig meter hoog. De witte, beige, gele, roze en rode rotsen zorgen tijdens zonsondergang voor spectaculaire foto's. Vandaar de naam Kodachrome (de 'fotofilm' van Kodak). Doordat er nauwelijks sprake is van lichtvervuiling, is het park een perfecte locatie om sterren te kijken.

Kodachrome Basin State Park in Utah

Kodachrome Basin State Park in Utah

Bonus! Colorado National Monument, Colorado

Het is geen staatspark, maar Colorado National Monument willen we toch even noemen. Laat je niet in de war brengen door de naam 'Monument'. Het is namelijk geen tastbaar herdenkingsmonument of iets in die trant, maar een prachtig beschermd natuurgebied. De Rim Drive slingert omhoog naar de rand van het tientallen meters hoge rotsplateau. Kijk goed uit, want voor je het weet staat er een dikhoornschaap voor je neus of steekt er een eekhoorn de weg over! De zonsondergangen zijn er fenomenaal. Colorado National Monument ligt tussen Moab en Rocky Mountain National Park/Denver.

Het Colorado National Monument in Colorado

Het Colorado National Monument in Colorado

Misschien vind je dit ook interessant

Ben je je reis aan het voorbereiden? Doe je voordeel met tips van reizigers!

Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden